Forny med veggplater

  Det kan virke som en uoverkommelig oppgave å gjøre noe med veggene. Timer på timer med å fjerne gammel tapet før du går i gang med sparkling, pussing og maling. Og det er ikke engang sikkert det blir pent. Det enkleste er å bare lukke øynene og la det være som det er. Før nå.

  – Du trenger verken å pusse, sparkle eller male. Du får en ferdig vegg med én gang, uten synlige spikerhull eller skjøter, forteller Torunn Mangseth, som er markedsansvarlig hos produsenten av Deco Panel.

  Nytt rom på en kveld med veggplater

  – Veggplatene er 2,39 meter høye, og er altså tilpasset standard takhøyde. De er 60 centimeter brede, så de fleste vil kunne legge nytt panel på et rom i løpet av en kveld, sier Mangseth. Hun forteller at all Deco Panel er norskprodusert og tilpasset nordiske forhold:

  – Dette er kvalitetspanel som er laget av MDF og behandlet med UV-lakk slik at fargen bevares. I tillegg er veggplaten ripesikker.

  Deco Living i Harmonisk grønn. 

  Veggplater med stor variasjon

  Deco Panel finnes i en rekke utførelser og farger:

  LIVING: Disse veggplatene ser ut som malt furupanel, og fås i enten grå Granitt eller i fargen Harmonisk grønn. Spesielt laget for deg som vil ha en flott og supermatt overflate.

  EASY: Dette er den tynneste veggplaten, den bygger bare seks millimeter. Veggplaten kan du lime eller spikre fast på eksisterende vegg. Fargen den kommer i heter Bomull, noe som tilsvarer vanlig hvit som også brukes mye på dører, vinduer og lister. Helt suveren til kjapp renovering.

   

  Veggplaten Deco Basic i fargen Lys sand.

  BASIC: Denne veggplaten kommer i seks forskjellige farger: Bomull, Klassisk hvit, Lys sand, Jord (en dyp brunfarge), Betong (grå) og en lys blå utgave som heter Himmelblå.

  DECO LIVING MULTIFAS: Dette er den samme som Living, men den har smalere bord. Den leveres i fargen Jord.

   Veggplaten Deco Living multifas i fargen Jord. 

   

  Veggplaten Deco Nature med finish i kalkhvit beis.

  DECO NATURE: Dette er en helt ny type furupanel i plateform. Altså et ekte furupanel som settes opp rekordraskt – og det lukter til og med furu av den. Veggplatene er beiset i enten Kalkhvit, Drivved eller i fargen Skigard, som er nesten gråsvart.

  DECO SOLID: Dette er en 16 mm tykk plate som virkelig ser ut som skikkelig furupanel.  Veggplaten har en dyp v-fuge og har matt overflate, noe som gir den et eksklusivt preg. Den finnes i klassisk hvit, i betong og i en mørk blåfarge. Helmatt eksklusiv overflate.

   

  Veggplaten Deco Nature med finish i kalkhvit beis.

  Trenger lite verktøy

  – Det er veldig tidsbesparende å bruke Deco Panel. Det som tar mest tid er faktisk å rydde bort møblene før du setter i gang, smiler Mangseth.

  – Også er det litt pirk i hjørnene, men vi har akrylfugemasse i de fleste fargene. I tillegg har vi en fleksilist som passer både til innvendige og utvendige hjørner. De gangene du må skjære til en veggplate, eller lage hull til for eksempel lysbrytere, så er det også enkelt, fordi alle platene er laget i MDF.

  Det er ikke mye verktøy du trenger for å sette i gang, men Mangseth anbefaler å ha en god sag, en hammer eller en spikerpistol, vater, blyant og akrylfugemasse.

  – Og masse godt humør, avslutter Mangseth.