Obs Bygg støtter Menn gjør noe med det

    Kreftforeningen har tradisjon for å sette fokus på menn og kreft i november, og dette er Obs Bygg stolte av å være med på!

    Kreftforeningen har tradisjon for å sette fokus på menn og kreft i november, og dette er Obs Bygg stolte av å være med på!

    Obs Bygg har en overvekt av mannlige kunder og ansatte, og når vi vet at menn har 30 prosent større sjans for å få kreft, blir det ekstra viktig at vi i Obs Bygg bidrar til økt kunnskap og synlighet rundt kreftsaken.

    I informasjonskampanjen «Menn gjør noe med det» ønsker vi i Obs Bygg, sammen med Kreftforeningen, å sørge for at flere menn tar faresignaler på alvor og gjør noe med det!      

    Les mer om menn og kreft på Kreftforeningens egne sider.

    600x337_Bilde til E-dm_trapper_Menn og kreft 2023.jpg

    Viktigheten av tidlig oppdagelse
    Råttent treverk, løsnet tapet og avskallet maling går ikke over av seg selv. Ser du noe som er ødelagt, skjønner du at du må fikse det, eller tilkalle en ekspert for å få det gjort. Med kroppen kan det være vanskeligere å vite når du skal ta grep. Vårt råd er: Har det ikke gått over på tre uker er det på tide å ta en tur til legen. Tidlig oppdagelse av kreft gir ofte et lettere og kortere behandlingsløp og større muligheter for å bli frisk.

    Kreftforeningens sjekkliste:

    1. Er det noe som har forandret seg i kroppen?
    I løpet av livet vil vi alle kjenne på vondter og endringer i kroppen. Oftest er det ikke kreft. Men noen signaler skal vi ta på alvor. Symptomene kan også være tegn på andre sykdommer og tilstander som bør følges opp.

    2. Har endringene vart i over 3 uker?
    Vårt generelle råd er å kontakte lege hvis du har plager eller endringer som har vart i over tre uker. I noen tilfeller kan tre uker være for lenge, eksempelvis om du hoster blod, har blod i urinen eller avføringen, eller har en føflekk som klør og blør.


    3. Hvis du svarer ja på 1 og 2, er det på tide å ta en tur til legen
    De fleste legetimer ender med at du får utelukket en alvorlig diagnose. Disse legetimene er vel så viktige, fordi du får en bekymring mindre. Hvis legen mistenker kreft eller en annen sykdom, vil du bli henvist til videre utredning. Mindre alvorlige tilstander kan ofte følges opp av fastlegen.

    Les mer om faresignaler og tips på
     Kreftforeningens egne sider

    Menn og kreft.JPG

    Kreftforeningens rådgivingstjeneste
    Er du usikker, er du alltid velkommen til å kontakte Kreftforeningens rådgivningstjeneste.

    Hos Kreftforeningens rådgivingstjeneste treffer du fagfolk du kan snakke eller chatte med. De er der for å hjelpe deg med alle spørsmål om kreft, uansett hvilken situasjon du er i. De kan du snakke med mandag-fredag 0900-15.30. Tjenesten er gratis, og du kan være anonym. De snakker norsk og engelsk.
    Ring: 21 49 49 21
    Eller chat her

    menn-gjør-noe-bunn.jpg