FCC knuser grillmyter

    Må man virkelig romtemperere biffen før man griller den og er det virkelig mulig å kjenne på biffen når den er perfekt stekt? Få vite svaret på dette og mer i YouTube-serien "FCC knuser grillmyter"!

    FCC knuser grillmyter

    Verdensomspennende kokker tar grillmytene på alvor

    The FCC er kjent som verdens første omreisende kokkegruppe, har laget mat til blant andre Alicia Keys og Jay Z, og står bak grillene fra FCC. Nå har de bestemt seg for å teste ut noen typiske grillmyter.

    Mathias og Hans-Kristian fra FCC er begge kokker med erfaring fra blant annet legendariske Bagatelle i Oslo, og har diskutert disse tingene mange ganger. Nå har de bestemt seg for å finne svaret på disse mytene  én gang for alle, og vi ble med som fluer på veggen!

    1. Episode - Kan man bruke håndbaken som referanse for en perfekt biff?

    I denne episoden får Hans-Kristian og Mathias hjelp av fotballspillerne Henrik Bjørndal, Torgeir Børven og Fredrik Oldrup fra Vålerenga, og Eskil Edh, Marius Lundemo og Elias Solberg fra LSK for å teste om håndbak-metoden er like treffsikker som et steketermometer.

    2. Episode - Må kjøttet være romtemperert før det grilles?

    Må man virkelig romtemperere biffen før man griller den, eller kan den tas rett ut av kjøleskapet og legges på grillen? Se hvordan det gikk i episode 2!

    3. Episode - Kan man smake forskjell på kull- og gassgrill? 

    Vi lurte på om mat laget på kullgrill egentlig smaker annerledes enn når man bruker gassgrill, og utfordret til blindsmaking!

    4. Episode - Må kjøttet hvile? Og hvor lenge?

    Må biffen hvile før den spises, eller kan du sette tennene i den med én gang? Dette får du svar på i episode 4!