Helle Grå

  Markevarelogo ASAK
  Art nr: 7070005116177
  Helle Grå har en slett overflate som gir et fint dekke og et enkelt vedlikehold. For våre vanlige grå heller finnes kant...

  Valgt størrelse: 40X20X5 CM

  30X30X5 CM
  40X20X5 CM
  40X40X5 CM
  50X25X5 CM
  50X50X5CM
   Andre butikker:
   På lager (+100)
   Butikklager:
   Dine leveringsalternativer
   Finn alternativer og pris for levering ved å søke på ditt postnummer


   Betalingsmetoder

   Logotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativer

   Leveringsmetoder

   Logotype av alternativer

   • Produktdetaljer
   • Produktomtaler
   • Dokumenter, brosjyrer og manualer
   • Spesifikasjoner

   Produktdetaljer

   Helle Grå har en slett overflate som gir et fint dekke og et enkelt vedlikehold. For våre vanlige grå heller finnes kantstein for alle formål, rette, buede eller hjørner. Hellene er først og fremst beregnet for gangtrafikk, men våre kjøresterke heller (30x30x7) tåler også belastning fra personbiltrafikk.

   Bruksområde
   Velegnet til gangstier, terrasser, foran inngangspartier, utendørs oppholdsarealer og parkanlegg.

   • Inngangsparti, terrasse og gangsti.
   • Parkområder og offentlige plasser, skolegård.

   Egenskaper

   • Leveres i flere formater.
   • Passer inn i de fleste miljøer.
   • Tilhørende kantstein for alle formål.
   • Enkelt og rask å legge.
   • Enkelt vedlikehold.

   Dimensjoner

   • Helle Grå 50x50x5, forbruk per kvm 4 stk.
   • Helle Grå 50x25x5, forbruk per kvm 8 stk.
   • Helle Grå 40x40x5, forbruk per kvm 6,3 stk.
   • Helle Grå 40x20x5, forbruk per kvm 12,5 stk.
   • Helle Grå 30x30x5, forbruk per kvm 11,1 stk.

   Vedlikehold
   Regelmessig rengjøring med vann og kost anbefales. Godt fylte fuger hindrer etablering av ugress. Etterfyll derfor fugesand ved behov. Uten fylte fuger vil beleggets stabilitet og levetid forringes.
   Fargen på belegningsstein og heller endres med tiden; organiske og uorganiske urenheter kommer med nedbør, og det legges igjen gummi fra trafikken i overflaten. Overflaten vil bli en anelse mørkere med tiden. Regelmessig rengjøring med vann og kost eller høytrykksspyler kombinert med et rengjøringsmiddel fjerner de fleste urenheter. Det er bedre med jevnlig feiing fremfor å høytrykksspyle den en gang i året.

   Ved høytrykksspyling må man unngå å skade betongen: Man bør ha lavt trykk og/eller stor avstand fra dyse til stein. Dersom betongens overflateruhet økes, blir den mer mottakelig for urenheter. Hvis høytrykksspyler brukes, må vannstråleretningen høyst ha en vinkel på 30° mot belegget, fordi større vinkel kan medføre at fugesanden virvles opp. Det anbefales å inspisere dekket etterpå, med tanke på behov for etterfuging.
   Hvis et kjøretøy kommer tett inn til kanten av en belegningsoverflate som ikke er sikret tilstrekkelig med kantstein, betong eller stabilt grus, kan steinene flytte på seg. Det er viktig å gjenopprette kanten raskt etter en skade og eventuelt forsterke denne.

   Salting: Snøbelagte betongbelegninger bør feies rene og gruses. Eventuell is kan fjernes ved salting. Ved korrekt dosering av saltmengden vil saltingen selv gjennom mange vintre ha ubetydelig innflytelse på levetiden på belegningen. Bruk alltid natriumklorid (NaCl), “kjøkkensalt”. Ved spredning av en saltoppløsning (1 del salt oppløst i 4 deler vann) med egnet doseringsutstyr kan man komme ned på meget lave doseringsmengder av salt: 2,5 - 4,5 gram tørrstoff pr m² mot is og frost. En kg salt rekker da til ca 300 m² fortau.

   Is og snøsmelteprodukter: Det har kommet en rekke slike produkter på markedet og mange av disse er svært skadelig for et helle-/belegningssteinsdekke. Les bruksanvisningen nøye eller unngå disse produktene helt.

   Kalkutfelling: Kalkutslag kan forekomme på nye betongbelegninger. Det er uten betydning for kvaliteten og går normalt bort over tid. Kalkutslag er en naturlig prosess i betongens herdeforløp. Løs kalk fjernes med spyling. Alternativt vaskes kalken bort med 5% saltsyre-oppløsning som sprøytes på. Husk å skylle grundig med mye vann etterpå. Hvis saltsyre brukes kan steinoverflaten bli noe mer ru og fargen kan forandre seg litt. Forsteinet kalk kan fjernes med mekanisk utstyr eller sandblåsing.

   Ettersyn/kontroll
   Større fordypninger og sporkjøring kan med tiden oppstå dersom betongbelegningen setter seg på grunn av et for svakt bærelag eller utsettes for større belastninger enn forutsatt.

   På plasser, veier og innkjørsler med trafikkbelastning er det viktig at fugene alltid er helt fylte med riktig fugesand. Sørg for godt fylte fuger. Etterfyll ved behov. På plasser der det brukes feie- og sugemaskiner ved rengjøring, skal det kontrolleres at maskinen ikke suger opp fugematerialet. Spesielt det første året bør det kjøres med begrenset sug og trykk på børstene. Det skal jevnlig kontrolleres at fugematerialet ikke fjernes.

   Skadet stein/heller kan skiftes.

   Legging
   Både bærelag og settelag må rettes av og komprimeres grundig. Det kan være lurt å bruke lirer og en rettholt når man drar ut settelag, for å sikre at resultatet blir rett og med riktig fall. Fugesand er med på å opprettholde en god vektfordeling på dekket, og fordeler last over en større flate. Kantstein eller snap edge bør benyttes om dekket kan forskyves. Det anbefales også å benytte steiner fra flere paller samtidig for å unngå eventuelle fargevariasjoner.

   • Tradisjonell hagehelle
   • Leveres i grå utførelse
   • Fleksibel helle som har mange bruksområde
   • Enkelt vedlikehold

   Dokumentasjon

   728979_7070005116146_.pdf
   Last ned / vis datablad

   Produktdatablad

   728978_7070005116146_.pdf
   Last ned / vis datablad

   FDV

   728976_7070005116146_.pdf
   Last ned / vis datablad

   Monteringsinstruksjon

   728977_7070005116146_.pdf
   Last ned / vis datablad
   Generelt
   Artikkelnummer7070005116177
   Leverandørens artikkelnummer23122567
   Størrelse40X20X5 CM
   FargeGRÅ
   Forpakningsmål
   Bruttovekt9.6 kg
   Høyde5 cm
   Lengde40 cm
   Bredde20 cm