Arena

  Markevarelogo ASAK
  Art nr: 7070005115859
  Arena er en klassisk rektangulær belegningsstein med slett overflate. Det avlange formatet gir rom for kreative mønster....

  Valgt farge: Grå

  GRÅ
  KOKSGRÅ

  Valgt størrelse: HELSTEIN

  HELSTEIN
   Andre butikker:
   På lager (+100)
   Butikklager:
   Dine leveringsalternativer
   Finn alternativer og pris for levering ved å søke på ditt postnummer


   Betalingsmetoder

   Logotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativer

   Leveringsmetoder

   Logotype av alternativer

   • Produktdetaljer
   • Produktomtaler
   • Dokumenter, brosjyrer og manualer
   • Spesifikasjoner

   Produktdetaljer

   Arena er en klassisk rektangulær belegningsstein med slett overflate. Det avlange formatet gir rom for kreative mønster. Leveres i to fargevarianter som standard; grå og koksgrå. Disse kan gjerne kombineres. Arena gir deg mulighet til å skreddersy et dekke etter egen smak. Arena er lett å legge og den tradisjonelle, men samtidig tidløse utformingen gjør at den passer til flere formål som gårdsplasser med mye trafikk.

   Bruksområde
   Arena gir et stilrent dekke med rene linjer som passer godt til moderne byggestil

   • Gårdsplasser, store som små.
   • Innkjørsel og parkering.
   • Inngangsparti, terrasse og gangsti.
   • Parkområder og offentlige plasser, skolegård.

   Egenskaper

   • Tidløs utforming gir et stilrent dekke.
   • Leveres i flere farger.
   • Hever inntrykket av eiendommen.
   • Gir et solid dekke - kjøresterk.
   • Enkelt vedlikehold.

   Dimensjoner

   • Arena helstein 20x10x6, forbruk per kvm: 50 stk

   Vedlikehold
   Regelmessig rengjøring med vann og kost anbefales. Godt fylte fuger hindrer etablering av ugress. Etterfyll derfor fugesand ved behov. Uten fylte fuger vil beleggets stabilitet og levetid forringes.

   Fargen på belegningsstein og heller endres med tiden; organiske og uorganiske urenheter kommer med nedbør, og det legges igjen gummi fra trafikken i overflaten. Overflaten vil bli en anelse mørkere med tiden. Regelmessig rengjøring med vann og kost eller høytrykksspyler kombinert med et rengjøringsmiddel fjerner de fleste urenheter. Det er bedre med jevnlig feiing fremfor å høytrykksspyle den en gang i året.

   Ved høytrykksspyling må man unngå å skade betongen: Man bør ha lavt trykk og/eller stor avstand fra dyse til stein. Dersom betongens overflateruhet økes, blir den mer mottakelig for urenheter. Hvis høytrykksspyler brukes, må vannstråleretningen høyst ha en vinkel på 30° mot belegget, fordi større vinkel kan medføre at fugesanden virvles opp. Det anbefales å inspisere dekket etterpå, med tanke på behov for etterfuging.

   Hvis et kjøretøy kommer tett inn til kanten av en belegningsoverflate som ikke er sikret tilstrekkelig med kantstein, betong eller stabilt grus, kan steinene flytte på seg. Det er viktig å gjenopprette kanten raskt etter en skade og eventuelt forsterke denne.

   Salting: Snøbelagte betongbelegninger bør feies rene og gruses. Eventuell is kan fjernes ved salting. Ved korrekt dosering av saltmengden vil saltingen selv gjennom mange vintre ha ubetydelig innflytelse på levetiden på belegningen. Bruk alltid natriumklorid (NaCl), “kjøkkensalt”. Ved spredning av en saltoppløsning (1 del salt oppløst i 4 deler vann) med egnet doseringsutstyr kan man komme ned på meget lave doseringsmengder av salt: 2,5 - 4,5 gram tørrstoff pr m² mot is og frost. En kg salt rekker da til ca 300 m² fortau.

   Is og snøsmelteprodukter: Det har kommet en rekke slike produkter på markedet og mange av disse er svært skadelig for et helle-/belegningssteinsdekke. Les bruksanvisningen nøye eller unngå disse produktene helt.

   Kalkutfelling: Kalkutslag kan forekomme på nye betongbelegninger. Det er uten betydning for kvaliteten og går normalt bort over tid. Kalkutslag er en naturlig prosess i betongens herdeforløp. Løs kalk fjernes med spyling. Alternativt vaskes kalken bort med 5% saltsyre-oppløsning som sprøytes på. Husk å skylle grundig med mye vann etterpå. Hvis saltsyre brukes kan steinoverflaten bli noe mer ru og fargen kan forandre seg litt. Forsteinet kalk kan fjernes med mekanisk utstyr eller sandblåsing.

   Ettersyn/kontroll
   Større fordypninger og sporkjøring kan med tiden oppstå dersom betongbelegningen setter seg på grunn av et for svakt bærelag eller utsettes for større belastninger enn forutsatt.

   På plasser, veier og innkjørsler med trafikkbelastning er det viktig at fugene alltid er helt fylte med riktig fugesand. Sørg for godt fylte fuger. Etterfyll ved behov. På plasser der det brukes feie- og sugemaskiner ved rengjøring, skal det kontrolleres at maskinen ikke suger opp fugematerialet. Spesielt det første året bør det kjøres med begrenset sug og trykk på børstene. Det skal jevnlig kontrolleres at fugematerialet ikke fjernes.

   Skadet stein/heller kan skiftes.

   Legging
   Både bærelag og settelag må rettes av og komprimeres grundig. Det kan være lurt å bruke lirer og en rettholt når man drar ut settelag, for å sikre at resultatet blir rett og med riktig fall. Fugesand er med på å opprettholde en god vektfordeling på dekket, og fordeler last over en større flate. Kantstein eller snap edge bør benyttes om dekket kan forskyves. Det anbefales også å benytte steiner fra flere paller samtidig for å unngå eventuelle fargevariasjoner.

   • Vekt per kvm helstein: 135 kg
   • Tidløs utforming gir et stilrent dekke.
   • Gir et solid dekke - kjøresterk.
   • Enkelt vedlikehold
   Dette produktet har ikke fått noen omtale ennå. Hvis du kjøper produktet får du invitasjon til å gi en omtale.

   Dokumentasjon

   729032_7070005115873_.pdf

   Produktdatablad

   729030_7070005115873_.pdf

   FDV

   729033_7070005115873_.pdf

   Monteringsinstruksjon

   729031_7070005115873_.pdf
   Generelt
   Artikkelnummer7070005115859
   Leverandørens artikkelnummer23607112
   StørrelseHELSTEIN
   FargeGRÅ
   Forpakningsmål
   Bruttovekt2.7 kg
   Høyde6 cm
   Lengde20 cm
   Bredde10 cm