Robust Støpemørtel B30

  Markevarelogo ROBUST
  Art nr: 7090040901675
  Universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg o...

  Valgt størrelse: 20 KG

  20 KG
  Andre butikker:
  På lager (+100)
  Butikklager:
  Dine leveringsalternativer
  Finn alternativer og pris for levering ved å søke på ditt postnummer


  Betalingsmetoder

  Logotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativerLogotype av alternativer

  Leveringsmetoder

  Logotype av alternativer

  • Produktdetaljer
  • Produktomtaler
  • Dokumenter, brosjyrer og manualer
  • Spesifikasjoner

  Produktdetaljer

  Universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg også som underlag for naturstein, reparasjoner og støping av betongkonstruksjoner med god bearbeidelighet. Benyttes inne og ute. Trykkfasthet: Etter 28 døgn: >37 Mpa

  Beskrivelse
  Robust Støpemørtel B30 er en universal tørrbetong til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og i støperør. Egner seg også som underlag for naturstein, reparasjoner og støping av betongkonstruksjoner. Anbefalt støpetykkelse på gulv er 20-80 mm. Til større/tykkere støpearbeider lages en grovere betong hvor det tilsettes inntil 30% singel/pukk (8-16mm eller 16-22mm) til Robust Støpemørtel. Dersom det skal støpes gulv innendørs, og det skal belegges med flis eller tette belegg, anbefales det å benytte Robust Hurtigstøp.

  Forarbeid
  Underlaget skal være fast og rengjort for løse partikler, sementslam, støv eller annen forurensing som kan forhindre heft til underlaget. Om nødvendig prikkhugges og/eller sandblåses underlaget før mørtelen legges ut. Underlaget skal ha en trekkstyrke på min. 1,5 MPa i overflaten. Den rengjorte overflaten forvannes eller primes til overflaten er mettet. Unngå at det dannes dammer. Velg riktig primer til underlaget. Støpetykkelse under 5cm bør alltid være fast forankret med Robust Limemørtel eller gysing. Underlaget slemmes med Robust Limemørtel og mørtelen støpes så «vått i vått». Ved gysing lages gysemassen ved å blande litt mørtelpulver med 1 del vann og 1 del Robust Primer&Tilsetning til en vellingkonsistens. Dette kostes ut som grunning (gysing). Støping kan utføres når gysingen er gangbar.

  Utblanding
  Små mengder kan blandes for hånd, noe større mengder med kraftig drill. Tvangs eller vanlig mørtelblander benyttes til større arbeider. Hell først i ca. 80% av vannet (rent vann) i blanderen og bland til en klumpfri, homogen masse. Juster konsistensen med mer vann, og bland massen ytterligere. Konsistensen justeres etter støpearbeidets art. Vannforbruk er ca. 2,4 liter pr. 20 kg sekk. Merk at for mye vann svekker mørtelen.

  Bruksmåte
  Mørtelen påføres med pussbrett, murskje e.l. Det er viktig at massen komprimeres godt med underlaget, slik at luftlommer unngås. Filsing/glatting kan skje så snart massen har satt seg. Rett etter påføring bør støpen beskyttes mot for hurtig uttørring ved å påføre membranherder, legge på plastfilm eller ettervanne i 1-2 døgn når støpen har satt seg. Brukstid utblandet masse er ca. 2 timer, ikke tilsett mer vann når massen har begynt å herde. Ved støping av flytende gulv (min. 5 cm tykkelse) på f.eks. plastfolie, eller EPS/ XPS bør det legges inn armering. Ved støping med forskaling kan forskalingen fjernes etter 1-2 dager. Masse som har begynt å herde skal ikke brukes. Redskap rengjøres med vann.

  Forbruk
  Forbruk: 2 kg/mm/m²
  Volum: ca. 10 liter/20 kg.

  Tørketid (+20°C og 50% RF)
  Temperatur skal ligge mellom +5 og +25°C, dette gjelder også underlaget. Fersk mørtel bør ikke utsettes for temperatur under +5°C, og ikke lavere enn +2°C før den har oppnådd en trykkfasthet på minst 5 MPa. Det anbefales å påføre membranherder eller plast umiddelbart etter utlegging. Unngå å påføre mørtelen på varme overflater, i sterkt solskinn eller i regnvær. Det anbefales å ettervanne i 1-2 døgn etter herding for å unngå krymp, sprekker og svekking av konstruksjonen. Ved høye temperaturer bør det ettervannes i 4-5 dager.

  • Til de fleste støpearbeider som påstøp på gulv, trapper, små fundamenter og fylling av støperør m.m.
  • Brukes også til underlag for naturstein, reparasjoner og støping av betongkonstruksjoner
  • God bearbeidelighet
  • Benyttes både innen- og utendørs

  Produktdatablad

  898838_7090040901675_.pdf
  Last ned / vis datablad
  998619_7090040901675_.pdf
  Last ned / vis datablad
  Generelt
  Artikkelnummer7090040901675
  Leverandørens artikkelnummer167
  Størrelse20 KG
  Forpakningsmål
  Bruttovekt20 kg
  Høyde8.5 cm
  Lengde49.1 cm
  Bredde25.1 cm