• Produktdetaljer
  • Produktomtaler
  • Dokumenter, brosjyrer og manualer
  • Spesifikasjoner

  Produktdetaljer

  Underpanel, ofte kalt rupanel, benyttes i hovedsak som undertak til papp eller shingel. Underpanelet kan skjøtes i lengderetningen fordi det er frest not og fjør.

  Behandling
  Ubehandlet panel både lukter og ser naturlig ut. Over tid vil treverket gulne. Da er det fortsatt ikke for sent å behandle (bruk for eksempel kvistlakk for å friske opp treverket). En annen fordel med å velge ubehandlet treverk at du får helt fritt spillerom til å bestemme overflaten selv. Ulempen er på motsatt side at du må bruke tid på å gjøre jobben selv.

  Bruksområde
  Underpanel blir ofte brukt til undertak hvor det benyttes papp eller shingel. Underpanel kan i tillegg benyttes til forskaling, som underlag for gips eller i andre konstruksjoner hvor utseende ikke vektlegges.

  Tresort
  Ubehandlet Gran/Furu

  Type profil
  Tett profil

  Miljøhensyn og sertifiseringer
  Underpanelet produseres av sertifiserte, kortreiste og bærekraftige råmaterialer.

  Lagring av panel
  Underpanel skal lagres plant, stabilt og med minst 10 cm klaring fra terrenget. Den må være tildekket på en slik måte at trelasten ikke blir eksponert for direkte sollys og opp fukting fra nedbør eller fra jordfuktighet. Ved direkte påvirkning av vann eller kondens under lagring må «skjolder» påregnes. Trelast påvirkes av endring i luftfuktighet. Dette kan føre til vridning, kuv og krymping/svelling

  Montering og vedlikehold
  Underpanel monteres i henhold til gjeldende normer og standarder for tømrerfaget. Festemidler må tilpasses bruksområde og miljø det skal monteres (innvendig/utvendig)

  • Behandling: Ubehandlet
  • Tresort: Gran/Furu
  • Enkelt å legge som undertak
  • Mange bruksområder

  Dokumentasjon

  677504_7040431811779_.pdf
  Last ned / vis datablad

  FDV

  677503_7040431811779_.pdf
  Last ned / vis datablad
  Generelt
  Artikkelnummer7040431811779
  Leverandørens artikkelnummer6618120195500
  Størrelse18X120
  Forpakningsmål
  Bruttovekt1.011 kg
  Høyde1.8 cm
  Lengde100 cm
  Bredde12 cm
  Egenskaper
  TreslagGran