• Til muring og pussing av murverk, både for innendørs og utendørs bruk
 • Tørketid ca.1 døgn ved 20 grader.
 • Norskprodusert kvalitetsmørtel
 • Miljøvennlig 20kg plastsekk

Tørrmørtel sammensatt av portlandsement, hydratkalk og velgradert tørket spesialsand. Velegnet til rehabiliteringsarbeider på eldre bygg som tidligere er murt/pusset med svakere mørtel. Til muring og pussing av murverk, både for innendørs og utendørs bruk. God bearbeidelighet og hefter godt i underlaget.

Beskrivelse
Robust Kalkmørtel er en tørrmørtel sammensatt av portlandsement, hydratkalk og velgradert tørket spesialsand. Velegnet til rehabiliterings- arbeider på nye og eldre bygg som tidligere er murt/pusset med svakere mørtel. Til muring og pussing av murverk, både for innendørs og utendørs bruk. God bearbeidelighet og hefter godt i underlaget.

Forarbeid
Underlaget skal være fast og rengjort for løse partikler, sementslam, støv eller annen forurensing som kan forhindre heft til underlaget. Sugende underlag må forvannes eller primes med Robust Primer&Tilsetning når mørtelen benyttes som puss.

Utblanding
Små mengder kan blandes for hånd, noe større mengder med kraftig drill. Tvangseller vanlig mørtelblander benyttes til større arbeider. Ved benyttelse av vanlig mørtel- eller tvangsblander – hell først i ca. 80% av vannet (rent vann) i blanderen og bland til en klumpfri, homogen masse. Juster konsistensen med mer vann, og bland massen ytterligere. Konsistensen justeres etter mur- og pussarbeidenes art. Vannforbruk ca. 3,2 liter/20kg. Merk at for mye vann svekker mørtelen.

Bruksmåte
Robust Kalkmørtel trekkes på med stålbrett eller kastes ut med murskje i tykkelser inntil 15 mm. Tykkere lag må legges på i flere operasjoner og det skal forvannes mellom hver påføring. Sluttbehandling foretas med brettskuring når pussen har satt seg. Brukstid utblandet masse er ca. 2 timer, ikke tilsett mer vann når massen har begynt å herde. Masse som har begynt å herde skal ikke brukes. Redskap rengjøres med vann.

Forbruk
Puss: Ca. 1,8 kg/mm/m².
Oppmuring tegl (NF 56 stk/m2): ca. 70 kg/m².
Oppmuring lettklinker (25 cm): ca. 20 kg/m².
Volum: 20 kg sekk gir ca. 11 liter ferdig masse.
Tørketid (+20 °C og 50% RF)
Ca. 1 døgn. Fersk mørtel må ikke utsettes for temperaturer under +5 °C. Unngå å påføre mørtelen på varme overflater, i sterkt solskinn eller i regnvær. Det anbefales å ettervanne i 1-2 døgn etter at pussen har herdet.

Generelt
Artikkelnummer7090040904126
Leverandørens artikkelnummer412
Forpakningsmål
Bruttovekt20 kg
Høyde49.1 cm
Lengde9.9 cm
Bredde25.1 cm
Logg inn for å se fraktalternativene til din adresse

Robust Kalkmørtel 35/65 20kg

Art nr: 7090040904126
  Nettlager:
  Ikke på lager
  Produktet er ikke tilgjengelig for kjøp fra nettlager.
  Butikklager:
  Dette produktet har ikke fått noen omtale ennå. Hvis du kjøper produktet får du invitasjon til å gi en omtale.