Guide: Velg riktig infrarød terrassevarmer

  De «gammeldagse» terrassevarmerne fungerer ved at de varmer opp selve luften, på samme måte som en peisovn, noe som ikke er gunstig på norske terrasser – spesielt ikke om du bor langs kysten eller en annen vindfull plass. Et lite vindpust er nemlig nok til at varmen forsvinner.

  Første bud for deg som jakter ny terrassevarmer er derfor: Velg en moderne infrarød modell.  

  Best i test: Mill flyttbar terrassevarmer 2000W ULG +

  Flyttbar, infrarød terrassevarmer på 2000W med revolusjonerende Ultra Low Glare Plus-oppvarmingsteknologien. Best i test, ifølge tek.no som skriver følgende:

  Mill CB2000Floor er et produkt som virker veldig gjennomtenkt. Modellen gir mye varme, også når det blåser. Den kan brukes med vanlige sikringer, og med en IP-grad på 65 tåler den all slags vær.

  Varmeren lager ingen lyd og den er enkel å flytte rundt. Levetiden på varmerøret er heller ingen ting å bekymre seg over.

  Den mest effektive varmekilden

  Grunnen til at de infrarøde terrassevarmerne er den mest effektive utendørs varmekilden, er at de fungerer på en litt annen måte: Infrarøde stråler varmer kun det som blir truffet, ikke luften rundt.  Det blir altså litt som påskesola – selv om lufta på fjellet er kald, blir du varm når solstrålene treffer deg.

  Tips! Se etter en modell som opererer på kort- eller mellombølge. Disse er bedre egnet enn langbølgeovner. 

  For den designbevisste: Mill JDB1500CL

  Mill JDB1500CL er formet som en elegant lampe og glir naturlig inn i de fleste møblerte uteplasser. Den festes i taket med en justerbar vaier og tar seg ekstra godt ut over et spisebord eller salongområde.

  Plasseringen er viktig

  Takhengt, vegghengt eller flyttbar? Hvilken modell du skal velge er, naturlig nok, avhengig av hva slags uteplass du har. Her er noen tips du kan følge:

  • Stort uteområde? Det er stor forskjell på 1500 og 3000 watt, hør gjerne hva butikken anbefaler. Skal du dekke et større område kan du vurdere om det er bedre med flere terrassevarmere enn én med stor kraft.
  • Overbygg? For deg med overbygg kan det være både stilig og funksjonelt å velge en tak- eller vegghengt modell. Sjekk at den er IP65-sertifisert, da tåler den all slags vær. Plasser den minimum 1,8 meter over gulvet og vinkle den mot sittegruppen.
  • Flere soner? En flyttbar variant på stativ kan være praktisk om du har flere soner på uteplassen som du veksler mellom etter vær og vind.

  Tips! Om du skal montere terrassevarmeren permanent, bør du velge et så lunt sted som mulig for best effekt. 

  Perfekt på veggen: Mill CB2000PLUSS

  Den vegghengte terrassevarmeren Mill CB2000PLUSS er infrarød, tåler vær og vind og kan brukes på vanlig sikringstype B.

  4 grunner til å velge Mill-terrassevarmer

  1. Vanlig sikring. De fleste terrassevarmere krever treg sikring, men Mill-modellene kan brukes på vanlig sikring type B.
  2. Behagelig lys. Ultra Low Glare Plus-teknologi reduserer det røde lyset med hele 99 prosent.
  3. Enkelt styring. Terrassevarmerne kan styres med fjernkontroll med seks varmeinnstillinger for enkel og praktisk betjening.
  4. Stilig design. Designet er elegant og minimalistisk, og du velger selv fargen som passer best til ditt hus: Sort eller aluminiumsfarge.

  Punktene over gjelder alle Mill-terrassevarmere med unntak av Basic-modellen CB2000GT.