Stilrent med panel

  Trepanel er et klassisk og stilrent valg som passer godt med den skandinaviske interiørstilen.

  Tre er tilbake i trendbildet. Ved hjelp av sitt solide, tidløse og unike uttrykk tilfører materialer i tre egenart til interiøret.

  – Bruken av tre tilfører først og fremst varme, samt følelsen av noe ekte og ærlig, sier Grete Sivertsen, daglig leder og grunnlegger av det kreative nettverket Edited.

  Sivertsen har alltid hatt et hjerte som banker for interiør. Etter syv år som sjefredaktør for interiørmagasinet Bo Bedre har hun god kjennskap til design- og interiørbransjen, og inngående oversikt over hva som rører seg av nasjonale og internasjonale tendenser. Hun melder om en utstrakt bruk av tre som interiørtrend, både i private hjem og offentlige soner.

  Tidsriktig med naturmaterialer som tre

  – Tre er et levende materiale som bare blir finere med tiden. Det har vært fokus på naturlige materialer en god stund, og tre blir mer og mer aktuelt både i møbler og i innredning.

  Ifølge Sivertsen er lyst ubehandlet tre, ja til og med furu, populært i interiørbildet igjen.

  – Gjerne i kombinasjon med mørke treslag som eik og valnøtt, utsyper Sivertsen.

  Sivertsen mener bruken av naturmaterialer er tidsriktig både på grunn av treets estetiske
  fremtoning, men også på grunn av etiske spørsmål i en tidsalder hvor bruk-og kastsamfunnet har fått fotfeste.

  – Overordnet handler det om hva vi som forbrukere vil ta vare på kloden og er mer bevisst på ressursbruken vår ved å velge varige og bærekraftige materialer, sier hun og fortsetter:

  – Folk flest kan ikke bytte interiør eller møbler annen hvert år. Derfor bør vi velge færre ting av bedre kvalitet som kan vare i generasjoner. På den måten blir stilen også mer eklektisk og personlig. Mange av oss har behov for å skape trygghet og varme, og dette gjenspeiler seg i innredningen. 

  Mykere minimalisme

  På spørsmålet om den nedstrippede, kritthvite og minimalistiske stilen er på vei bort, eller om de to stilartene kan forenes, er Sivertsen sikker i sin sak: den nordiske estetikken står fortsatt sterkt, med mange variasjonsmuligheter og tidløse uttrykk.

  – Stilretningen kalles soft minimalisme, og er en mykere variant av minimalismen vi har sett før, sier hun.

  Design- og interiøreksperten ser fortsatt en lys og skandinavisk stil, men den er varmere og med innslag av naturmaterialer som tre, tekstil, stein og lær.

  På jakt etter gode priser på panel? Hos Obs Bygg garanterer vi lavest pris!

  Skap personlighet i hjemmet med tre

  I nye bygg er det ofte vanskelig å skape et personlig uttrykk, mener Sivertsen. Hun råder om å bruke tregulv, spiler i tak og vegger, finér eller panel for å skape varme.

  – Nå kan man også gjerne kombinere ulike tretyper, særlig i møbler. Det er ikke lenger slik at man må ha alt i én utførelse, nå mikser man gjerne mer, utdyper hun. 

  I gamle bygg har det vært vanlig å male panel og gulv, eller legge gips over mørke paneler. Den trenden mener Sivertsen er på vei bort.

  – Tiden er kommet for å spille på lag med treet, sier hun og legger til: 

  – Ved å ta utgangspunkt i omgivelsene kan du enten bruke tre til å skape varme, eller benytte kaldere materialer som glass, betong eller malte flater til å skape kontrast.