Dette kan du bruke mikrosement til

  Mikrosement kan gi nytt liv til alt fra kjøkkenbenk til gulv, og er enklere å bruke enn man kanskje skulle tro!

  Mikrosement kan gi nytt liv til alt fra kjøkkenbenk til gulv, og er enklere å bruke enn man kanskje skulle tro!

  De siste årene har det blitt populært å fornye hjemmet med mikrosement. Det er kanskje ikke så rart – mikrosement kan nemlig benyttes på de aller fleste stabile underlag!

  Kanskje er det på tide med en oppfriskning av stuegulvet, veggen bak senga på soverommet, eller rett og slett taket på badet. Mikrosement fra Robust kan brukes på gulv, vegger og tak – både inne og ute.

  Med mikrosement kan du velge blant ferdig definerte farger i butikk, eller blande med pigmenter selv for unike, dekorative farger. På den måten kan du få akkurat den stilen og stemningen du vil ha hjemme, uansett om du liker nøytrale farger som svart og hvitt, varme gråtoner eller trendfarger.

  Tips 💡 I Obs BYGG sine varehus finner du Robust sin fargebar hvor 53 farger er utstilt. Finn den ferdigkomponerte fargen du liker best!

  Tre hjemmeprosjekter med mikrosement

  1. Nytt gulv

  Mikrosement egner seg til gulv i de aller fleste rom, og er særlig mye brukt i gang og vaskerom. Du kan legge mikrosement på gulv med eller uten varme, og over de fleste underlag – så her er mulighetene mange.

  2. Vegg over kjøkkenbenk

  Er veggen over kjøkkenbenken av et stavult og glatt underlag uten plateskjøter, som for eksempel flis, sparklet gips, mur eller lignende, er det ingenting i veien for å friske opp med mikrosement.

  3. Forny møblene

  Finn frem et gammelt møbel og gi det nytt liv med mikrosement. Har du for eksempel et bord som trenger litt ekstra kjærlighet, er dette det perfekte DIY-prosjektet. Alt du trenger er primer og mikrosement i ønsket farge – og vipps, så har du et helt nytt møbel.

  Mikrosement fin kan påføres med en malerpensel på vanskelige steder, som for eksempel en bordkant.

  Slik legger du mikrosement

  1. Ta deg tid til forarbeidet

  For best mulig resultat når du legger mikrosement bør du være grundig med forarbeidet.

  Start med å rengjøre alle flater godt med avfettende rengjøringsmidler, før du maskerer områder som ikke skal påføres mikrosement. Bruk en pensel eller en rull til å påføre primer på alle underlag. Vent til den er klebrig og fest en armeringsduk i primeren. Deretter påføres et nytt strøk med primer som skal tørke.

  Her ser du hvordan du legger mikrosement på riktig måte:

  2. Påføring av base

  Når du skal legge førte strøk med mikrosement anbefaler vi deg å bruke Mikrosement Base og Robust Pussebrett. Bruk sirkulære håndbevegelser til hele flaten er dekket, og hold tykkelsen på basen til 1 mm per strøk. La mikrosementen tørke i to til tre timer før du sliper overflaten. Bruk slipepapir P40-P60 for et jevnt og fint underlag mellom hvert strøk. Deretter kan du rengjøre underlaget med en støvsuger.

  Påfør ett til tre strøk med mikrosement, avhengig av underlaget. På vegg kan denne grove muroverflaten benyttes slik den er uten flere påføringer.

  Husk 💭 Fjern maskeringen mellom hvert strøk når massen er fersk.

  3. Tid for fin mikrosement

  Den fine mikrosementen påføres med Robust Pussebrett for best resultat. Tykkelsen på laget skal være maks 0,1 mm, og det skal igjen påføres ett til tre strøk som skal tørke i to til tre timer hver. Også her bør maskeringstapen fjernes mens massen er fersk.

  Slip deretter underlaget med papir i P100-P150 til du får en jevn overflate, før du til slutt støvsuger underlaget for støv og smuss. Stegene repeteres til du har oppnådd ønsket struktur og overflate.

  På vegg kan overflaten benyttes slik den er uten flere påføringer. På gulv, våtrom og andre arealer utsatt for fukt må steg 4 påføres for en vaskbar overflate:

  4. Beskytt mot fukt

  Påfør Robust Porefyller langs vegg og kanter med pensel. Som alltid er det lurt å maskere og beskytte andre underlag for søl. Vi anbefaler også å bruke en korthåret rull til å kryssrulle for å unngå striper i overflaten.

  Etter porefylleren er det tid for å påføre Robust Topping. Denne skal først blandes ut med en saktegående blandevisp, og deretter kan du gjenta samme prosess med maskering og kryssrulling.

  5. Etterbehandling

  Mikrosement trenger normalt ikke vedlikehold, men risikoen for riper er størst de første ukene. Overflaten må herde i minst fire dager før påføring av andre belegg, plassering av møbler og lignende, og syv dager før overflaten utsettes for vann. Det anbefales å bruke møbelknotter på bord, stoler og andre gjenstander. Ved overfladiske riper og urenheter i underlaget, er det nok å gjøre en dyp rengjøring med en ikke-slipende skurepute med avfettende såpe og deretter påføre et nytt strøk Robust Topping.