Nøkkelfri hverdag

  Med elektronisk dørlås håndterer du sikkerheten digitalt.

  Å rote bort nøklene byr på en smule stress, og en smartlås kan være løsningen. I tillegg er det litt kult å håndtere sikkerheten digitalt.

  Den tradisjonelle mekaniske låsen med ordinær nøkkel sørger for mer enn tilstrekkelig sikring av boligen. Spesielt nyere og patenterte låser er i praksis sikret mot både dirking og kopiering. Men så er det dette med å kunne slippe selve nøkkelen, da – og får man en appstyrt smartlås tar man fleksibiliteten, oversikten og sikkerheten til nye høyder.

  Full kontroll

  Hverdagen blir et hakk enklere når du slipper å tenke på nøklene – ikke minst nøkler på avveie. Med en smartlås av typen Yale Doorman har du nøkkelen i hodet i form av en kode. Den kan også betjenes med en nøkkelbrikke eller en egen app på telefonen.

  - Du blir veldig fleksibel med en smartlås på ytterdøra, og du har full kontroll på hvem som kommer og går hjemme hos deg, sier Håkon Lie, produktsjef for Yale Doorman i Norge hos Assa Abloy Opening Solutions.

  - Det var en som sammenlignet det med å få ryggekamera på bilen – hvis man først har fått smartlås, skjønner man ikke hvordan man klarte seg uten, forteller han.

  8 smarte argumenter

  Håkon har satt opp et knippe årsaker til at hverdagen blir enklere ved å bytte til en smartlås:

  1. Nøkkelfri
  I stedet for nøkkel benytter du en kode eller nøkkelbrikke. En slik løsning fra en etablert leverandør er FG-godkjent, og dermed like trygg som en mekanisk lås. Kanskje til og med tryggere, da du enkelt kan endre og slette brikker og koder når det måtte passe deg. Da har du full kontroll på hvem som skal ha rettigheter til å åpne døren din.

  2. App-styring
  Med mobilen i lomma kan du installere Yale Home-appen på din telefon, og vips så har du fått en oversikt på din inngangsdør som du aldri før har hatt. Med appen kan du også styre smartlåsen, da kan du i tillegg bruke mobilen som nøkkel.

  3. Status
  Et smartlås kan gi status på flere måter. Den har begynt å bli mer utbredt, men den kan fortsatt ha en wow-faktor i vennegjengen. Mer nyttig er det at du kan lese av status på smarttelefonen. Er døren åpen? Er døren låst? Hvis du glemte det, kan du enkelt låse døren fra mobilen.

  4. Automatisk låsing
  Det er fort gjort å glemme om du faktisk har låst døren. Med Yale Home-appen installert kan du enkelt aktivere automatisk låsing. Du kan da velge om døren skal låse seg umiddelbart etter at du har lukket døren, eller opptil 30 minutter etter at døren er lukket. Da rekker du å sjekke postkassen eller fikse litt i hagen uten å måtte låse opp på nytt.

  5. Automatisk opplåsing
  Mange er allerede vant til denne funksjonen i bilen, men nå kan du også få det på inngangsdøren. Automatisk opplåsing av inngangsdøren din gjør at du slipper å bruke telefon, brikke eller kode for å åpne døren. Dette er praktisk når du kommer hjem med hendene fulle av handleposer. Synes du dette hørtes litt skummelt ut? Fortvil ikke, her har sikkerheten vært prioritert. Du må ha vært minst 200 meter utenfor ditt hjem og komme tilbake igjen for at funksjonen skal fungere. Dette er gjort for at døren ikke skal åpne seg hver gang du kommer bort til døren.

  6. Integrert med alarm eller ditt smarthjemsystem
  En oppegående smartlåsløsning kan integreres med boligalarmen eller ditt smarthussystem. Det innebærer at alarmen aktiveres når du låser deg ut. Ved hjemkomst blir alarmen deaktivert når du låser deg inn. På samme måte kan låsen hjelpe til å skru av lys når du låser døren og skru på ønsket belysning når du kommer hjem.

  7. Slippe inn andre
  Når en håndverker eller vaskehjelp skal ta seg inn, trenger du ikke lenger legge ut eller låne bort en nøkkel. De kan få en midlertidig kode som kun varer den tiden de skal være der. Et annet alternativ er å benytte app-styringen til å slippe dem inn når de melder sin ankomst.

  8. Kontroll på trafikken
  Med oversikt på smarttelefonen får du pushmelding når andre låser seg inn og ut, og du kan bla tilbake i en egen logg og ha oversikt over hvem som har gått inn og ut av hjemmet ditt. Da kan du få varsler om at barnet ditt har låst seg inn, og at døren har blitt lukket og låst.

  Husk at vi alltid garanterer lavest pris! Les mer om prisløftet vårt.