Med smartlås kan du få varene levert innenfor døra

  Mens Norge har vært stengt ned under korona-pandemien, har stadig flere fått øynene opp for hjemlevering – enten det er snakk om dagligvarer eller andre ting. 

  Det siste året har det vært nødvendig mange steder i landet, siden butikker har vært stengt for fysisk besøk i perioder – men det er mye som tyder på at trenden vil fortsette også i årene fremover.

  For de som sitter på hjemmekontor, er det ikke noen stor utfordring i dag. Men hva med den dagen du er tilbake på jobb, eller for de som ikke kan ha hjemmekontor?

  – Vi ser at det er en stor trend at flere gjerne vil ha varene levert innenfor døra hjemme, og vi jobber med flere større prosjekter rundt dette i disse dager, forteller daglig leder i EasyAccess, Hans Helmenbakken.

  Smart dørlås er løsningen

  Med en smart dørlås fra EasyAccess kan du enkelt åpne døra ved hjelp av en app – uansett hvor du måtte være. På den måten kan den som leverer enkelt legge en pakke innenfor døra, slik at den er helt trygg for uvedkommende.

  – Har du i tillegg en ringeklokke fra oss, kan du også se den som leverer og se at pakken blir levert, forteller Helmenbakken.

  Det er ikke alle leverandører som vil leverer innenfor døra per i dag, men EasyAccess-gründeren er helt sikker på at det er et problem som vil bli løst innen veldig kort tid.

  – Det handler litt om ansvar, men vi jobber med flere prosjekter for såkalt “Last mile” levering nå, og smarte dørlåser vil være en viktig del av dette, sier han.

  Helmenbakken sier at de blant annet jobber med løsninger hvor smartlåsen kan være integrert i leveringsløsningen, slik at de som leverer varer kan få en trygg, digital engangsnøkkel som kun vil fungere den ene gangen.

  Nøkler vil forsvinne

  Norge er allerede blant landene som har kommet lengst i å ta i bruk digitale låser, og etterhvert som fordelene blir enda flere spår Helmenbakken at de tradisjonelle nøklene vil dø ut.

  – Jeg tror at om allerede 10-15 år vil andelen hus og leiligheter med vanlige nøkler være ganske få. Når man først har gått over til en digital lås, er det få som velger å gå tilbake til en tradisjonell variant, sier han.

  I tillegg til muligheten for å få levert pakker og annet trygt innenfor døra, vil en digital lås gjøre huset både tryggere og mer praktisk.

  Et hus blir gjerne solgt flere ganger før låsen på ytterdøra skiftes ut, og da vet man strengt tatt aldri hvor mange nøkler som finnes der ute eller hvem som har dem.

  I tillegg vil det, særlig for de med mindre barn, være en trygghet i det å vite at de alltid kan komme seg inn – og ikke er avhengige av at nøkkelen er glemt på skolen eller mistet på veien.

  – Det er nok ikke lenge til vi er der at en tradisjonell lås er omtrent like utbredt som fasttelefon er i dag, avslutter gründeren.