LIVE SHOPPING TILBUD: Opptil 40% på robot- gressklippere og vindusvasker og mye mer!  Se utvalget her

  Hvilket brannslukningsapparat skal du velge?

  Det finnes i hovedsak tre ulike typer brannslukkere som alle bør kjenne til: Pulverapparat, skumapparat og CO2-apparat. Men hvilket er det mest anvendelige?

  Du kan like gjerne få svaret med det samme: Pulverapparatet er det mest anvendelige. Men siden det er snakk om noe så alvorlig som brannsikring, er det greit å vite litt mer enn akkurat det. De andre apparatene har nemlig enkelte fordeler som ikke pulverapparatet kan skilte med. Disse leser du mer om lengre ned i saken.

  - De fleste har god kontroll på brannvarslerne sine og skifter gjerne batteriene én gang i året, akkurat som anbefalt. Når det kommer til anskaffelse av brannslukningsapparat er terskelen litt høyere, ifølge Kenneth Jåtten.

  Han er markedskoordinator i Schou Company A/S, som har levert brannslokningsapparater og annet brannsikringsutstyr til norske hjem og bedrifter i en årrekke.

  - Folk kvier seg for å velge apparat i frykt for å velge feil, sier Jåtten, som legger til at prisen neppe er en hindring.

  Med vår prisgaranti er du garantert brannsikringsutstyr til markedets beste pris.


  Derfor foretrekker vi pulverapparatet

  Pulverapparatet No-flame er en godkjent brannslukker som egner seg for de fleste typer branner som kan oppstå i hus og hjem. Apparatet egner seg også på hytta, på verkstedet, i lagerlokaler, garasjer og lignende.

  • Det er enkelt å bruke. Med sine seks kilo er det håndterbart i krevende situasjoner.
  • Tar liten plass. Uansett hvor trangt du har det får du plass til No-flame pulverslukker i et hjørne eller på en kortvegg
  • Slukker effektivt. Pulver legger seg som et teppe over flammene og kan brukes innendørs og utendørs.
  • Godkjent av norske myndigheter. Du slipper å lure på om det du har er godt nok. Brukerinstruksen er dessuten på norsk.


  Hvilke branner slukkes med No-flame brannslukningsapparat?

  - Pulverslukkeren vår vil avhjelpe slukking av alle typer branntilløp, sier Jåtten og påpeker at apparatet er merket med bokstavene A, B og C. Det vil si at den slukker branner i fiberholdige materialer, plast, brennbare væsker, gasser samt elektrisk utstyr.

  • Branntype A er fast organisk materiell som trevirke, papir og tekstiler.
  • Branntype B er brann i brennbare væsker som bensin, olje og lakk.
  • Branntype C er brann i brennbare gasser som propan, butan og metan.
  • Pulverapparatet kan også slukke branner i elektrisk utstyr på opptil 1000 volt på i en avstand på én meter

  Selv om pulverapparatet er allsidig, er det én ting de andre apparatene gjør bedre: Skumapparatene og CO2-apparatene etterlater seg nesten ikke rester. Pulveret sprer seg på et øyeblikk i hele rommet, for ikke å si hele etasjen. Og pulverstøv kan være svært krevende å bli kvitt.

  - På en annen side tåler pulverapparatet frost, i motsetning til skumapparatet. Det er derfor mange sverger til pulver på hytta og på verkstedet, forklarer Jåtten.

  Hvis man velger CO2-varianten bør man være klar over at denne ikke er like lett å lykkes med utendørs: Vinden kan lett villede CO2-strømmen slik at det går på bekostning av slukkingens effektivitet.

  Riktig bruk av brannslukningsapparatet

  Om det først oppstår brann er det greit å ha testet litt på forhånd så du ikke nøler når det virkelig gjelder.

  • Vit hvor du har apparatet.
  • Sett apparatet på gulvet og vær resolutt når du fjerner sikkerhetspinnen.
  • Hold et godt grep foran på slangen for å ha kontroll på pulverstrålen.
  • Rett pulverstrålen mot roten av flammen, så pulveret legger seg som et lokk over flammen.
  • Beveg pulverstrålen sideveis heller enn opp og ned.
  • Hold avstand så du ikke sprer brannen med det sterke trykket i pulverstrålen.
  • Ring 110 hvis du ikke får slukket.