Vakre farger til hele huset – året rundt

  En gjennomtenkt fargepalett gjør at huset harmonerer med omgivelsene året rundt, og ønsker deg velkommen hjem hver dag.

  Jotun lanserer et helt nytt fargekart til årets sesong med vakre utendørsfarger, spesielt utviklet for norsk arkitektur og omgivelser. Nytt av året er fem utvalgte farger som garantert vil bringe personlighet til ditt hjem. Sammen med høykvalitetsmalingene fra DRYGOLIN, er du sikret et varig, vakkert resultat.

  En husfarge til alle årstider

  – En god husfarge skal kle alle årstider! Det mener Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun. 

  – Når bladene faller fra trærne og bakken dekkes av snø, vil husets fasade se annerledes ut enn på varme sommerdager, når huset er omgitt av grønt gress og frodige hager, sier hun. 

  – En gjennomtenkt fargepalett gjør at huset harmonerer med omgivelsene året rundt, og ønsker deg velkommen hjem hver dag.

  Vakre og teknisk optimale farger

  – I Jotun jobber vi med farger hver eneste dag, og vi er opptatt av at fargene du finner i vårt fargekart vil opptre vakkert under skiftende lysforhold utendørs. Vi kombinerer inngående kunnskap om farger og estetikk, med høy produktteknisk ekspertise. Det er dette som gjør fargene våre unike, sier Torkildsby, og understreker at alle fargene utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns høykvalitetsmalinger.

  Fem nye, inspirerende utendørsfarger

  Det nye fargekartet inneholder 72 av våre vakreste eksteriørfarger. I år presenterer vi også fem nye og inspirerende nyanser, nøye utviklet av Jotuns dyktige fargespesialister - fra varme terrakotta-toner til dempede gråblå nyanser. De nye fasadefargene vil bringe fornyet energi til både tradisjonelle og mer moderne skandinaviske boliger.

  - JOTUN 20118 Amber Red: En brent, rødaktig fasadefarge som skaper varme og friskhet.

  - JOTUN 0239 Mellomrosa: En dus, behagelig rosatone som vil bringe en frisk estetisk kvalitet til nabolaget.

  - JOTUN 5556 Nordic Blue: En dempet, diskret blåtone. Lyse blåtoner er et fint alternativ til sort og grått.

  - JOTUN 4710 Duggblå: En gråaktig, lun blåtone, som er verken for lys eller for mørk. Nyansen gir huset særpreg uten at det blir for prangende.

  - JOTUN 7043 Refleks: En lys grågrønn farge som gir karakter til huset. Fargen er hentet frem fra vårt fargearkiv, og vil gi nytt liv til både nye og gamle boliger.

  Fargenyheten JOTUN 20118 AMBER RED (til høyre) er en varm terrakottatone som vil bringe lun energi til nabolaget og omgivelsene, spesielt gjennom den nokså fargeløse norske vinteren. Maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt, oppnår du et supermatt, varig og eksklusivt fargeuttrykk – helt uten glans.

  Stadig flere velger supermatt finish

  – Den unike malingen, DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt, vil skape en dempet fremtoning som svarer godt til de store trendene innen moderne arkitektur, men som også står godt til mer klassiske boliger, forklarer Birgit Torkildsby.

  – Mange av de tradisjonelle, norske eksteriørfargene, slik som gult, rødt og sort, får et mykere, mer elegant uttrykk med en supermatt finish. Samtidig velger stadig flere også en supermatt finish til lyse og hvite hus, da dette bidrar til en mykere fargeopplevelse og gir mindre gjenskinn fra solen.

  Skap helhet med velvalgte detaljfarger

  – En god detaljfarge tilfører uterommet det lille ekstra, samtidig som det komplementerer husets hovedfarge. Utemøbler, vinduskarmer og inngangsdøren er fine eksempler på detaljer hvor du kan tilføre velvalgte farger, som gir huset mer særpreg. En vakker og personlig fargepalett, i kombinasjon med høykvalitetsmalinger fra Jotun, garanterer et varig vakkert hus som du og familien kan glede dere over lenge, sier fargesjefen.

  I fargekartet presenteres alle våre gode eksteriørfarger med anbefalte detaljfarger, inkludert grunnmur, terrasse, staffasje og andre detaljer. Slik blir det enkelt å skape et helhetlig uttrykk.

  Blå nyanser kan berike bymiljøer, understreke tilknytning til fjell og hav, og skape spennende kontraster – både i moderne og klassiske bygg. For overlegen beskyttelse anbefales DRYGOLIN Nordic Extreme.

  Nøye testet for nordisk klima

  Norske husvegger må tåle alt fra stekende sol på en sommerdag til bitende vinterstormer. Når været blir mer ekstremt, betyr det at vår maling også må bli det.

  – Det er mye vær i Norge, og variasjonene i været stiller høye krav til både farge og maling. Jotun tester sine malinger på spesielt værutsatte steder for å sikre at de lever opp til de høye kravene som det nordiske klimaet stiller, forteller Sigve Fjelde, senioringeniør i Jotun.

  Visste du at DRYGOLIN Nordic Extreme er Jotuns suverent beste maling noensinne? Den unike Extreme-teknologien sikrer overlegen beskyttelse med ekstrem farge- og glansholdbarhet. De selvrensende egenskapene sikrer et lavt skittopptak som motvirker begroing og er svært effektiv mot svertesopp og alger. DRYGOLIN Nordic Extreme er tilgjengelig som husmaling i to ulike glansgrader, halvblank og supermatt, og som spesialmalingen DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør.

  DRYGOLIN Nordic Extreme er utviklet og testet spesielt for norske værforhold. Velger du høykvalitetsmalinger fra DRYGOLIN, kan du glede deg over maksimal beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet I lang tid. Da får du et resultat som er vel verdt innsatsen – og som ønsker deg velkommen hjem hver dag!