Slik beiser du terrassen mest effektivt

  Skal du beise terrassen og ønsker et mest mulig vellykket resultat – på kortest mulig tid? Da bør du lese videre!

  Beate Engel Jacobsen, Brand Manager i Jordan, deler nemlig sine beste råd til deg som ønsker å beise terrassen effektivt, og forteller hvilke tabber du bør unngå.

  Ifølge Jacobsen er det særlig to feil mange begår når de skal beise terrassen: Å hoppe over forarbeidet eller å bruke for mye beis.

  Droppe forarbeidet

  Å droppe å slipe terrassebordene før du beiser er den største synderen, ifølge Jacobsen.

  Hun forklarer at fibrene i treverket vil reise seg etter at man har vasket terrassebordene eller etter en vinter med snø. Det resulterer i flisete terrassebord.

  – Derfor må terrassebordene slipes ned for å få en jevn overflate og for å sikre at det ikke samler seg skitt og smuss i treverket, sier Jacobsen og fortsetter:

  – Ved å slipe sikrer du at beisen trekker ned i treverket og du får et mye jevnere resultat. Godt forarbeid er utrolig viktig for at beisen skal bli vellykket.

  Påføre for mye beis

  En annen klassisk feil er å påføre for mye beis. Beis skal nemlig trekke seg inn i treverket, i motsetning til maling som legger seg utenpå, forklarer Jacobsen.

  – Hvis du har mye overskytende beis som ikke trekker inn i treverket, vil beisen flasse av hvis du kommer borti terrassebordene. Derfor er det viktig å legge på riktig mengde beis, sier Jacobsen.

  Hun mener det skal være relativt enkelt å finne riktig mengde beis:

  – Du kan i grunnen se når terrassebordet er mettet; da er treverket dekket uten at det ligger igjen rester av beis. Er treverket for bart og skinner gjennom beisen, har du tatt på for lite, forklarer hun. 

  De beste hjelpemidlene for effektiv beising

  For et raskt og varig resultat er også gode hjelpemidler essensielt. Jacobsen mener det er verdt å investere i utstyr som er spesialtilpasset beis.

  Pensel for beis

  – Beis er veldig tyntflytende. Bruker du en vanlig pensel vil den ofte ikke holde godt nok på beisen, noe som resulterer i at den drypper mye. En vanlig pensel gjør det også lettere å påføre for mye beis, advarer Jacobsen.

  – En pensel tilpasset beis holder derimot godt på beisen, drypper mindre og legger igjen mindre beis når du påfører det på terrassebordene. Da er du også sikret at du får riktig mengde, forklarer hun. 

  EasyPad for effektiv beising

  Mange bruker rulle når de skal beise, men ifølge Jacobsen er EasyPad langt mer effektivt og smart å bruke.

  – Bruker du rulle må du først rulle, og så etterstryke for å få med deg all beisen. Med EasyPad gjør du dette i én prosess; du både påfører beis og stryker samtidig. Det sikrer et jevnere og tynnere resultat.

  Ifølge Jacobsen er EasyPad et helt genialt to-i-ett-produkt som gir mindre søl og gris enn en rulle, og et skjoldfint og fint resultat.

  – Det kan både brukes til å slipe med, og til å påføre beis – alt etter ditt behov, sier Jacobsen entusiastisk og fortsetter:

  – Ettersom EasyPad er firkantet er den enkel å kontrollere, og er genial for å beise ett og ett terrassebord om gangen – uten å søle beis på terrassebordene du allerede har beiset.

  – Du kan også bruke den på både langs og tvers, og dermed er bruksområdet stort uansett hva slags terrassebord du har. 

  Easypad-system.Jordan.jpg

  Så enkelt setter du på slipepapir på EasyPad. Foto: Jordan. 

  Forlengerskaft

  Jacobsen anbefaler også å bruke et forlengerskaft når du beiser.

  – Da får du et jevnt og fint resultat, og får beiset mye raskere. Sitter du over terrassebordene med en liten pensel, sitter du ofte for tett på terrassebordene og jobber veldig tungt, noe som gjør det vanskeligere å se helheten.

  Superbrett

  Det er helt klart en fordel å ha et godt malebrett med seg, ifølge Jacobsen.

  – Superbrettet fra Jordan er tilpasset de største rullene våre og Easypad, og har et anvendelig håndtak slik at du kan ta med deg uten å være redd for å søle, forklarer hun.

  Mest effektiv beising med Jordan supersett

  For den aller mest effektive beisingen, er Jacobsens beste råd å kjøpe Jordan supersett.

  – Da får du både superbrett, EasyPad og Ultimate terrassepensel 75 mm i én og samme pakke. Stort enklere blir det vel ikke, sier hun med et smil.

  TIPS! Det billigste utstyret til beising får du hos Obs BYGG gjennom vårt prisløfte.