Male i stua?

Ser du etter en maling til vegg, panel og listverk som er luktsvak, allergivennlig, lett å påføre, har god dekkevne og overmalbar etter to timer? Da trenger du ikke lete lenger.

Butinox Interiør Stue & Sov matt svarer til disse ønskene, men det er ikke først og fremst disse trekkene som gjør denne malingen så ettertraktet.

Estetisk godfølelse med matt maling

— Folk liker å male hjemmene sine selv og opplever at matt maling gir spesielt gode resultater. Den gjør ujevnheter mindre synlig, pluss at du slipper lys-skinn i fargen som får den til å se annerledes ut enn den er.
Dette sier Jenny Bull-Gustavsen, produktsjef for Butinox i Norge. Hun ser en jevnt økende bevissthet rundt maling og fargevalg hos nordmenn.

Fordelene med matt maling er først og fremst av estetisk art. Der moderne maling med mye glans kan se litt kunstig ut, vil den matte gi et mer subtilt og eksklusivt preg. Fargene framstår mer fløyelsaktig og blir en del av veggen og strukturen i veggen, mener Bull-Gustavsen.
– Det som kundene ofte ønsker av oss er hjelp til å se hvilke farger som passer sammen, og hjelp til å sette sammen spennende kombinasjoner.

Vårt prisløfte sikrer deg uansett denne malingen til markedets beste pris.


Butinox har alltid vært nøye med at bilder og visningsrom gjengir mulighetene med fargene på en tydelig og presis måte. – Vi har utviklet egne fargekaker med pene farger som står godt sammen i kombinasjon.

En fargekake er enkelt og greit en sirkel med alle fargene i rommet. De største feltene viser fargene det er mest av, som gulv og vegger. Mens de mindre stykkene viser fargene til møbler, listverk, dører, pynt og detaljer i rommet. Ifølge Bull-Gustavsen er dette verktøyet svært populært for oppussingslystne i planleggingsfasen.

Unntaket som bekrefter regelen

Har du småbarn i huset kan det være lurt å velge høyere glansgrad på utsatte flater. Matflekker og andre avtrykk blir rett og slett enklere å vaske bort fra glansede flater. Det samme gjelder om du maler veggene på kjøkkenet som er utsatt for steikesprut fra komfyren.

Butinox Interiør Stue & sov matt har blitt en folkefavoritt, men er også foretrukket av malermestere med øye for et vakkert og holdbart resultat. Her er en samling av de de beste tipsene fra fagfolk og interiørbevisste lekfolk:

  • Bruk veggfarger som går ton-i-ton, f. eks. Dijon og Kamuflasje som du ser i toppbildet. Da deles åpne romløsninger inn i forskjellige soner, og gir en lunere atmosfære.
  • Mal møbler og interiørelementer i kontrastfarger for å få et personlig og unikt uttrykk.
  • Velg en annen nyanse av veggfargen for å ramme inn dører og listverk. Det gir en fin energi til rommet.
  • Pasteller passer best med pasteller og sterke farger passer best med sterke farger. Et eksempel: En pastellfarget lenestol demper en knall turkisfarge på veggen. En svart stol fremhever derimot knallfargen.
  • Sterke farger og pastellfarger sammen kan i verste fall gi et uharmonisk inntrykk..
  • Lek med farger og finn nye favoritter! Du kan alltid male over hvis du ombestemmer deg.

Uansett hva ditt neste maleprosjekt er finner du egnede malinger i Butinox-serien som er skreddersydd de ulike rommene i huset.