Forandring fryder!

  Fra slitent og trøtt til nymalt og flott: Soverommet hadde sett sine bedre dager og skulle som en del av en total renovering gjøres mer moderne og stilsikkert. I kombinasjon med sobre, mørke farger på veggene ønsket familien på fire at gulvene skulle få et stilig og elegant preg.

  I likhet med mange hus og hytter rundt om i vårt langstrakte land, var det ingenting å si på selve gulvet. At det var gult i treverket og noe utdatert i sin helhet la ingen demper på hvilke muligheter som lå foran i den kreative prosessen. 

  Andre rom i huset ble slipt ned og oljet med TreStjerner gulvolje, men her ønsket familien å sette ekstra farge på tilværelsen. Som sagt, så gjort!

  Før:

   Slik så det gamle gulvet i hytta ut før det ble malt med gulvmaling fra TreStjerner. Foto: TreStjerner_Erik Hannemann.

  Slik så det gamle gulvet i hytta ut før det ble malt med gulvmaling fra TreStjerner. Foto: TreStjerner_Erik Hannemann. 

  Etter:

  Slik ble resultatet! Gulvet er malt i 992 Lava TreStjerner gulvmaling og veggene er malt i 5904 Balsam Butinox Interiør Stue&Sov matt. Foto: TreStjerner_Erik Hannemann.


  Slik gikk de frem:

  Utenfor vinduet preger naturen omgivelsene med bergknauser og furuskog, og denne følelsen kan man også ta med seg inn i huset.

  For å myke opp de litt vågale fargevalgene i rommet, ble det brukt lette, delikate tekstiler i naturmaterialer som lin – som gjør at helheten fremstår som myk, varm og hjemmekoselig. 

  Å male gulvet er en enkel prosess

  Det er flere gode grunner for å velge gulvmaling når du skal oppgradere et gulv. Først og fremst er det en veldig enkel prosess, bare følg denne trinnvise guiden:

  • Steg én: Gulvet må være rent, tørt og helt fritt for såpe, bonevoks og fett-stoffer. Det fikser du lett ved å rense med TreStjerner gulvrens.
  • Steg to: Mattslip lett over gulvet, slik at malingen fester seg godt.
  • Steg tre: Påfør sperregrunning. Her anbefales det å påføre to strøk.
  • Steg fire: Klart for gulvmaling! Det anbefales mellom 2 til 3 strøk. Da blir resultatet perfekt, og du har et lekkert gulv i lang tid fremover.

  Store valgmuligheter med TreStjerner gulvmaling

  Ved å bruke mørke, sobre og eksklusive farger på gulvet i soverommet fikk eierne muligheten til å ta med seg naturen inn i rommet.

  Fargevalget ble en lekker kontrast til gulvene i de andre rommene som alle var blitt oppgradert med ulike uttrykk: transparent oljet i stuen, malt laminat på kjøkkenet, og furugulv på de øvrige soverommene. I dette tilfellet valgte familien å gå for en heldekkende farge som harmonerte med de andre fargene i hytta.

  TreStjerner gulvmaling var et naturlig valg for familien da skulle male gulvet. Malingen kan brukes på både tre, betong og laminatgulv. Fargeutvalget er enormt.

  I tillegg har du valget mellom blanke gulv eller en mattere variant: For en blank finish på gulvet velger du den blanke utgaven av TreStjerner gulvmaling. Dersom du heller vil gå for et mattere uttrykk, eller noe midt imellom, så finnes det også en halvblank og en matt variant.

  Male gulv som er malt eller lakket tidligere?

  Skal du male et gulv som er lakket eller malt fra før, eller male et gulv som har mange og dype hakk, bør du legge vekt på et grundig forarbeid. Gjør du ikke dette kan du risikere at hakkene fortsatt er synlige, spesielt dersom du velger en gulvmaling med høy glansgrad.

  For å unngå dette bør gulvet slipes ned og påføres to strøk Trestjerner sperregrunning. Grunningen må tørke 12 timer mellom hvert strøk, før du avslutter med å påføre to strøk TreStjerner gulvmaling.

  Skulle du bli lei av fargen på gulvet er det heldigvis enkelt å endre uttrykket på et malt gulv. Gulv kan nemlig i hvilken som helst farge – og uansett om det er snakk om å male, olje eller lakke, vil du garantert finne en maling som egner seg fra TreStjerner.