Pleie av plenen

  Ny teknologi gjør det mulig å vanne plenen din hjemme, mens du selv sitter på hytta.

  Det er utrolig kjedelig å komme hjem etter ferien og oppdage at den grønne plenen er vissen og ødelagt. Kanskje glemte du å be naboen om å vanne, eller krysset du fingrene for en regntung sommer?

  Heldigvis har den teknologiske utviklingen sørget for at du kan styre vanningen selv om du ikke er hjemme.

  Vannsprederen styres fra en app

  – De fleste plantene du har i hagen din trenger jevnt med fuktighet for å overleve, og det kan være vanskelig å få til i en travel hverdag, eller når du reiser bort, sier Tom Frode Carlsson.

  Han er distriktssjef i Gardena, som nå har lansert et intelligent vanningssystem.           

  – Nå kan du styre vanningen med en app, og alltid se hvordan hagen din har det, forteller Carlsson.

  Uansett hvor du måtte befinne deg, så holder nemlig appen øye med hagen din og justerer vanningen etter plenens behov.

  Carlsson forteller videre at Gardena Smart Systemet har en sensor som både måler jordfuktighet, lysintensitet og temperatur, og at det er nettopp disse verdiene som danner grunnlaget for hvor mye som skal vannes.

   

  – For å spare på vannet, så bruker vanningssystemet kun så mye vann som er nødvendig for å ta godt vare på plenen din. Du slipper derfor å føle at du sløser eller overvanner. 

  Teknisk avansert, enkel i bruk

  Gardena Smart System startsett for vanning inneholder en router, en sensor og en vanningskontroll. Det eneste du trenger å gjøre selv er å laste ned appen, som er gratis, og å koble til routeren.

  – Resten av instruksjonene får du fra appen, og den er veldig enkel i bruk.

  Vanningskontrollen plasserer du på utekranen din, som åpnes og lukkes til faste oppsatte tider, og som også kan overstyres via appen. Den har hele tiden kontroll på vanningstiden, forklarer Carlsson og poengterer at systemet kan styre vanning til både spredere og svetteslanger.

  – Vi har også egne systemer som kan kobles på, slik som Gardena Mikro-drip System eller Gardena Sprinklersystem, som fordeler fuktigheten optimalt ut i hagen din.

  Vann sjeldent og mye

  Når det gjelder hvordan plenen ideelt skal vannes, så er stikkordene sjeldent og mye.

  – Når plenen først skal vannes, er det viktig at den får en ordentlig rotbløyte. Fordelene ved å vanne sjeldent og mye, er at røttene vil trekke nedover i jorden og at plenen blir mer motstandsdyktig for uttørking. Ved å vanne om kvelden eller natten forsvinner også minst mulig vann ved fordamping, forklarer Carlsson.

  Gardena Smart Vanningssystem kan også kobles til Gardenas Smart Robotgressklipper, for å gi en travel hageentusiast full kontroll.

  – Klippetidene kan programmeres gjennom appen og koordineres med vanningstidene ved hjelp av vanningskontrollen. Målet er jo at du skal kunne nyte både ferie og hverdag helt uten å bekymre deg for hvordan hagen din har det. 

   

  Kilde: gardena.com