Tipsene som gir en hyggelig spiseplass

  Enten det er frokost, lunsj eller middag, er det ingen tvil om at maten smaker bedre og stemningen rundt bordet blir enda bedre på terrassen.

  Det aller viktigste er å ha et bord som passer antall gjester og komfortable stoler slik at man kan sitte lenge, råder hagemøbelekspert og innkjøper hos Obs BYGG, Lill-Karin Øveren.

  – Det er hyggeligere å sitte rundt bordet sammen hvis man har litt armslag, men det kommer selvfølgelig også an på plassen man har til rådighet. Flere av bordene våre finnes i to størrelser slik at man kan velge det som passer sin terrasse best, sier hun.

  Årets trend er runde spisebord. Dette er ekstra koselig, for der kan man se og snakke med alle som sitter ved bordet.

  – Vi anbefaler det flotte Rav-bordet som passer veldig bra på både litt mindre og større terrasser, forteller Øveren.

  Om man vil ha et klassisk eller trendy bord er selvfølgelig opp til den enkeltes smak, men Øveren tipser om at stoler kan gi enda mer variasjon og tilpasning til resten av stilen.

  – Vi har valgt å tilby et utvalg nøytrale bord og flere stoler slik at kundene selv kan mikse og matche og få det uttrykket man vil ha. Vi har stoler i alle former og fasonger – med både høy og lav rygg, rotting- og aluminiumsstoler og tøffe stoler i plast. I tillegg til stoler, er det også mange som velger benker til spisebordet nå, og det kan gi et mer lekent og moderne uttrykk, sier hun.

  hoved_1252070_202302020030.jpg

  God komfort er viktig

  Når man først sitter utendørs, er det jo deilig å kunne nyte det så lenge som mulig. Komfortable stoler, eventuelt med ekstra puter, er én ting som bør være på plass. En annen ting er en varmekilde.

  – En terrassevarmer kan gjøre underverker for stemningen – særlig i begynnelsen og slutten av utesesongen. Har du et pledd eller to liggende i tillegg, kan dere bli sittende ute og hygge dere så lenge dere vil, tipser Øveren.

  Hvis du skal ha en terrassevarmer, er det to ting du må bestemme deg for: Skal den være fastmontert eller flyttbar – og hva slags teknologi skal den ha?

  Hvis du har en terrasse med et lite overbygg og en fast spiseplass, er det smart å velge en fastmontert variant. Den bør plasseres minst 1,8 meter over gulvet og vinkles ned mot sittegruppen. Hvis du ofte flytter deg rundt på terrassen, kan en flyttbar løsning være lurt – men bare husk på å ha tilgang til strøm der den skal stå slik at du slipper skjøteledninger.

  Det finnes terrassevarmere som går på både gass og strøm, men på en terrasse med tilgang til strøm er en moderne terrassevarmer som bruker infrarød stråling et lurt valg. Den varmer kun opp menneskene, og kaster ikke bort energi på å varme opp luften rundt.

  Pynt med blomster og planter

  Det er ikke bare komfort og plass som er viktig for å sikre god stemning. Hvis du pynter opp litt ekstra rundt spiseplassen, er det garantert mye triveligere å bli sittende lenge ved bordet.

  – Grønne planter og blomster i potter rundt spiseplassen skaper en veldig fin ramme på dagtid, og når mørket senker seg kan man tenne noen lykter med levende lys. Da er man nærmest sikret en hyggelig kveld, sier Øveren.

  Andre dekorasjoner som passer uttrykket på møblementet og din personlighet gjør at man får en egen spisestuefølelse ute.

  – Akkurat hva man velger vil jo være opp til deg, men det viktigste er å tenke på spiseplassen ute som et eget rom – ikke bare som et bord på terrassen, avslutter hun.