Slik lyser du opp uterommet

  Med Garden 24 fra Markslöjd får du endelig utebelysningen på plass - uten elektriker.

  Det fleksible systemet kommer med en integrert transformator som gjør det helt trygt å bruke vanlige stikkontakter.

  Sammen med systemets store spenn av tilgjengelige lyskilder og koblingsmuligheter, gir dette gode muligheter for å tilpasse utebelysningen til akkurat din bakgård eller hage.

  Test utebelysning med lommelykt

  Johan Lindell i Markslöjd anbefaler at du først går rundt i hagen med en lommelykt for å planlegge utebelysningen. Da vil du se hvordan lyset fra lykten treffer hus og hage i forskjellige vinkler. Deretter er det lettere å se hvilket lysbehov du har og hva som blir finest.

  – Et tips er å se hvordan skyggene mellom lyskildene vil oppføre seg. Husk at du på ingen måte trenger å lyse opp bakgården som en fotballbane. Det er fint med et spill mellom lys og mørke, skygger og tekstur i hagen. Det vil være med på å skape den magiske, romantiske stemningen som kjennetegner de lange, minnerike sommerkveldene, sier Lindell.

  Med en spot kan du lyse opp elementer i hagen, som kan være med på å skape et flott samspill mellom lys og mørke.

  For best resultat anbefaler Lindell å bruke flere forskjellige lyskilder i utebelysningen. Spotter er fine for å lyse opp en vegg eller et tre, mens decklights er perfekt på verandaen eller terrassen. Bevegelsesaktiviserte stolpelamper gir en flott effekt langs gangstien eller oppkjørselen.

  Obs BYGG skal være billigst på byggevarer! Les mer om vårt prisløfte.

  Bevegelsessensorer er bare én av mange muligheter. Det er mange forskjellige lamper og lyskilder i Garden 24 med ulike tilkoblingsmuligheter, timere og sensorer. Med en sollyssensor kan hele utebelysningen automatiseres slik at den følger solens ferd mot morgendagen. Det er både pent, praktisk og strømbesparende. Og trenger du å justere lysstyrken, er det bare å tilpasse med dimmeren.

  Et sikkert og miljøvennlig valg

  Varme og vegetasjon er ikke alltid den beste kombinasjonen. Heldigvis er Garden 24 en kald lyskilde. Det betyr at du trygt kan sette opp utebelysningen blant busker, trær og langs husveggen uten å frykte branntilløp. Det er fordi Garden 24 bruker LED-lys som ikke avgir varme.

  – Som kjent bruker LED-lamper minimalt med strøm og har svært lang levetid. Dette gjør Garden 24 til et miljømessig svært gunstig valg av utebelysning, spesielt med bruk av sol- og bevegelsessensorer, forklarer Lindell.

  Svenske Markslöjd har designet utebelysningen for det nordiske marked. Garden 24 er skapt for å holde lenge, og for å tåle norsk vær og vind. Etter montering er det viktig å sikre de kritiske koblingene som binder systemet sammen med den tilhørende sikkerhetsteipen.