Slik blir du kvitt mus i veggen

  Med en elektronisk musefelle blir musene fanget raskt og effektivt, og på en mer human måte enn ved bruk av tradisjonelle musefeller.

  Har du fått besøk av mus hjemme? Da gjelder det å ha riktige feller på plass, og forebygge slik at problemet ikke gjentar seg.

  Musene trekker som regel inn i hus og hytter når temperaturen ute begynner å falle ned mot frysepunktet. Det skjer som regel i løpet av oktober og november. Der blir de frem til våren – hvis du ikke fanger dem i mellomtiden.

  Effektiv og human musefelle

  Det er viktig å sørge for at musene som har kommet seg inn blir fanget og avlivet raskt og effektivt. Har du problemer med mus i huset, kan det i verste fall føre til skader på ting i isolasjonen og det elektriske anlegget.

  Hvis musene dør inne i veggene, vil du også få problemer med lukt i huset – som kan være både vanskelig og dyrt å rette opp i senere.

  En elektronisk musefelle sørger for å avlive musene mer effektivt og humant enn de tradisjonelle musefellene med fjær. Om mange mus har funnet veien inn i huset, vil det også kreve mange tradisjonelle feller og mye administrasjon for å fjerne musene og sette opp fellene på nytt.

  Med en moderne elektronisk musefelle kan du la fellen bli stående, og det er plass til flere mus i samme felle. Dermed trenger du både færre feller, og det blir enklere å administrere når de ikke må sjekkes like ofte.

  Unngå at musene kommer inn

  Hvis du oppdager mus hjemme, er det også viktig å sørge for at problemet ikke gjentar seg senere.

  Det handler først og fremst om å tette sprekker og hull musene bruker for å komme seg inn i huset.

  Det vanligste stedet de kommer seg inn er mellom og under kledningen på huset. For deg med stående kledning er det ekstra viktig å sjekke nøye, siden det ofte er mellomrom her.

  Musene trenger ikke mer enn 6-7 millimeter åpning for å komme seg inn, så det er viktig å være nøye. Å legge inn en musestopper eller musebånd under kledningen kan være en enkel og god løsning på dette problemet.

  Hvis du har hatt mus tidligere, kan det også være smart å droppe matingen av småfugler på fuglebrett. Da faller det smuler på bakken, og dette vil igjen tiltrekke seg mus og andre smågnagere.