Slik blir du kvitt mus i veggen

  Har du fått besøk av mus hjemme? Da gjelder det å ha riktige feller på plass, og forebygge slik at problemet ikke gjentar seg.

  Musene trekker som regel inn i hus og hytter når temperaturen ute begynner å falle ned mot frysepunktet. Det skjer som regel i løpet av oktober og november. Der blir de frem til våren – hvis du ikke fanger dem i mellomtiden.

  Effektiv og human musefelle

  Det er viktig å sørge for at musene som har kommet seg inn blir fanget og avlivet raskt og effektivt. Har du problemer med mus i huset, kan det i verste fall føre til skader på ting i isolasjonen og det elektriske anlegget.

  Hvis musene dør inne i veggene, vil du også få problemer med lukt i huset – som kan være både vanskelig og dyrt å rette opp i senere.

  En elektronisk musefelle sørger for å avlive musene mer effektivt og humant enn de tradisjonelle musefellene med fjær. Om mange mus har funnet veien inn i huset, vil det også kreve mange tradisjonelle feller og mye administrasjon for å fjerne musene og sette opp fellene på nytt.

  Med en moderne elektronisk musefelle kan du la fellen bli stående, og det er plass til flere mus i samme felle. Dermed trenger du både færre feller, og det blir enklere å administrere når de ikke må sjekkes like ofte.

  Unngå at musene kommer inn

  Hvis du oppdager mus hjemme, er det også viktig å sørge for at problemet ikke gjentar seg senere.

  Det handler først og fremst om å tette sprekker og hull musene bruker for å komme seg inn i huset.

  Det vanligste stedet de kommer seg inn er mellom og under kledningen på huset. For deg med stående kledning er det ekstra viktig å sjekke nøye, siden det ofte er mellomrom her.

  Musene trenger ikke mer enn 6-7 millimeter åpning for å komme seg inn, så det er viktig å være nøye. Å legge inn en musestopper eller musebånd under kledningen kan være en enkel og god løsning på dette problemet.

  Hvis du har hatt mus tidligere, kan det også være smart å droppe matingen av småfugler på fuglebrett. Da faller det smuler på bakken, og dette vil igjen tiltrekke seg mus og andre smågnagere.