Sjekk denne hagemøbel-trenden

  Rottingmøbler har vært mange nordmenns favoritt til uteplassen i åresvis. Det er lett å forstå, for møbler i kunstrotting er både enkle å vedlikeholde, pene å se på og gode å sitte i.

  Men som med det meste annet her i verden, er det mange som etter hvert ser på å oppdatere uttrykket litt – også på terrassen.

  Noe av det som kommer for full fart inn på markedet nå, er møbler som er laget med aluminium og tauverk. Med polyestertau istedenfor rotting, får du mange av de samme egenskapene – men med et vesentlig mer moderne uttrykk.

  God kvalitet viktig

  Med tauverk er det enda viktigere enn tidligere at møblene er av god kvalitet. Tau som blir fort slitt og stygge vil trekke ned helhetsuttrykket på møblene og dermed hele uteplassen.

  – Fløyen-serien er laget med polyestertau av høy kvalitet som er håndflettet i dobbel veving. Det gjør at de er holdbare og tåler norsk bruk godt, forteller innkjøper for hagemøbler i Obs BYGG, Lill-Karin Øveren.

  Den nye modellen er spesiallaget for Obs BYGG og tilpasset akkurat det norske kunder ønsker seg.

  – En fordel med møbler i polyestertau er den gode komforten. Tauet gir god fjæring, og med gode, tykke puter i tillegg sitter man alltid komfortabelt, forteller eksperten.

  Mørkt og moderne

  Mørkere toner har generelt blitt mer populære de siste årene – både inn og ute. Der mange tidligere holdt seg til hvitt, lysegrått og andre lyse nyanser på både møbler og vegger, har mørkere gråfarger, dype blåtoner og andre mørke farger fått fotfeste i norske hjem.

  – Fløyen-sittengruppen følger jo denne trenden med mørkegrått, og det hører også et bord til serien som passer veldig fint inn, forteller Øveren.

  Bordet er et herdet glassbord som er lakkert med en spesiallakk som gjør at det ser ut som stein.

  – Da får du en mer eksklusiv følelse, uten at det koster like mye som et bord i stein ville gjort – for de er gjerne veldig kostbare, avslutter hun.