Røykfrie bålpanner: Vi har testvinnerne på lager

  Det er lite som slår å samle (hytte)naboer, gode venner eller storfamilien til utendørs sosialisering rundt selskapets store stjerne – bålpanna. Helt til vinden sender glør og røyk i fleisen på gjestene dine.

  Idyllen slår jo litt sprekker når de gode samtalene erstattes av hosting og harking, gjestene krangler om de få sitteplassene som er i «medvind», og den splitter nye Islender-genseren din blir brennmerket av en flamme på flukt. For ikke å snakke om garderoben som lukter bål resten av uka.

  Heldigvis er det mulig å gjøre noe med problemet. Det finnes nemlig rentbrennende bålpanner som hjelper deg å få has på den plagsomme røyken. Tek.no har testet hvor godt disse faktisk funker, og vi har et par gode nyheter til deg:

  For det første: Ja, de funker som fjell. For det andre: Du finner begge testvinnerne hos Coop Obs BYGG.

  Tek.no skriver:

  «Vi digger begge disse bålpannene. Og vi digger enda mer å slippe røyk i øyet. Hvilken modell som er best, handler bare om hva du trenger og hvor. Begge alternativer kan trygt anbefales av oss.» 

  Espegard-rein-artikkelbilde.jpg

  Velbygd klassiker: Espegard Rein 60

  Denne tradisjonelle bålpannen fra norske Espegard er et flott og smart ildsted med mange praktiske løsninger – og kan brukes hele året. Bålpanne Rein 60 er rentbrennende med god tilluft og doble vegger som gir rentbrennende effekt til bålet. Resultatet er et varmere bål og minimalt med røyk.

  Bålpanna har gryte i emaljert stål som enkelt kan justeres opp og ned i høyden, mens stativet i svartlakkert stål kan reguleres i forhold til underlaget. Espegard Rein 60 leveres med hev/senk-grillrist i rustfritt stål, opphengskjetting for kaffekjele, samt oppsamlingskar for fett, aske og glør.

  Tek.no skriver:

  • Et produkt som både skal, og kommer til å tåle en støyt eller femti.
  • Det oser kvalitet over dette produktet.
  • Rett og slett en fryd å montere. Intet verktøy nødvendig, kun et par hender.
  • Bidrar med masse, god varme, som fordeles jevnt rundt hele pannen.
  • Jakter du en tradisjonell variant med tre stolper og en panne som henger i disse, så er dette så bra som det blir.

  Les hele testen her

  FCC_smokeless_artikkelbilde.jpg 

  Praktisk og rimelig tønne: FCC BBQ Volcano Smokeless

  FCC BBQ Volcano Smokeless båltønne er en rentbrennende ildsted med genial utforming. Tønnen har doble vegger og luftgjennomstrømning som gir minimalt med røyk og aske. Når luften blir oppvarmet gjennom sirkulasjonen fra bunn og kommer ut på toppen, skapes det en reaksjon hvor overskuddsrøyken fra veden antennes og brenner av røyken. Dette gir en ren og pen flamme som avgir mye varme til omgivelsene.

  Alle delene er i rustfritt stål. Tønnen kommer med bunnring for å heve båltønnen fra underlaget, samt en bæresekk for praktisk oppbevaring.

  Tek.no skriver:

  • Hendig, rimelig og passe stor.
  • I praktisk bruk leverer tønnen som bare det.
  • Holder seg overraskende kald på utsiden.
  • Tønnen gir fra seg godt med varme.
  • Utrolig befriende å kunne sitte tett på den uten å bli plaget av røyk og gnister.

  Les hele testen her