Grillutstyr og tilbehør: Kokkens favoritter

  Grillutstyr og tilbehør er en forutsetning for et godt grillresultat. Men hva er det beste grillutstyret og grilltilbehøret på markedet i dag? Hva trenger du for både grilling og BBQ? 

  Det finnes et hav av utstyr du kan kjøpe til grillen, og tilbehøret og utstyret som er riktig for deg vil gjøre grillsesongen komplett. Her gir vi deg et par tips til hva du faktisk trenger og hva du kanskje tenker kan være kjekt å ha når du skal lage ditt neste grillmåltid. 

  Dette må du ha

  Når vi flytter kjøkkenet ut så er det viktig at vi har utstyr som er tilpasset grilling. Basisutstyret forutsetter først og fremst en god grill. Deretter mener vi at du trenger en god grillklype, grillspade, grillbørste og et grilltrekk som er tilpasset din grill. 

   

  Ta utgangspunkt i grillmaten

  De fleste som griller har noen favoritter, eller noen klassiske gjengangere på bordet. Denne grillmaten er fint å ta utgangspunkt i, fordi det sier noe om hva du ønsker skal være sluttresultatet av grillingen. Med andre ord, er det dine ønsker og behov for grillmaten som bør stå i sentrum for grillutstyret og grilltilbehøret. 

  Kanskje er du en av de som liker å lage i stand til et skikkelig godt meksikansk måltid? Da finnes det både grillpanner for å lage Fajitas, quesedilla rist og ulike tacosett for grilling. Dersom du vil briljere med å lage en perfekt grillet biff, er et steketermometer akkurat det du bør ha i verktøykassa. Og her finnes det også Bluetooth steketermometer, slik at du kan holde øye med gradene på maten via telefonen samtidig som du nyter en kald øl i sofaen på terrassen.

  Et par gode grillhansker er for eksempel helt essensielt enten du griller på gass eller kullgrill. Og utstyr som et roterende spyd, Rotisserie, er avgjørende hvis du vil oppnå et skikkelig saftig og jevnt grillet kjøttstykke med minimal innsats. Kanskje har noen andre gjøremål samtidig, eller rett og slett bare skal lage en stor grillbuffet. Da kan utstyret og tilbehøret være den hjelpende hånden du trenger for å komme i havn. 

  FCC BBQ grillutstyr grillrist a2.jpg

  Grillmatter og grillposer er enkle og rimelige tilbehør som utvider og forenkler mye for deg som griller. Her kan du steke og grille mat uten at de faller gjennom rista eller setter seg fast. De er enkle å bruke, non-stick overflate for enkel rengjøring og passer omtrent alle griller. De tåler temperaturer opptil 250 grader og de er ikke egnet for kullgrill. Med et Multi Grill System har du et bredt spekter med muligheter for variert matlaging, enten du liker wokretter, gryter eller pizza.

   

  Hvilket utstyr du bør velge, er altså avhengig av grillmaten du ønsker å lage. 

  Dette vil du ha glede av

  Å ha bra utstyr sies ofte å være synonymt med at det blir morsommere å holde på med. Akkurat det kan vi selv skrive under på. For eksempel har vi det ekstra gøy når vi kan lage ekte italiensk pizza med en pizzastein på grillen. Eller røyke laks med skikkelig kvalitetstre på grillen. Vi liker også godt å variere med grønnsaker på grillspyd og lage et skikkelig godt måltid med grilla wok. Mulighetene er mange, og nedenfor lister vi opp en haug med utstyr som er blant våre favoritter, og som vi tror de fleste vil finne interessant og spennende for sin neste grilling.   

  Tips til godt grillutstyr

  Dette må du ha 

  • Grillklype
  • Grillspade
  • Grillbørste
  • Grilltrekk

  Dette kan du ha stor glede av

  • Steketermometer
  • Grillhansker
  • Grillutstyr for meksikansk mat
  • Rotisserie
  • Pizzautstyr
  • Grillspyd
  • Grillplanke
  • MGS-system
  • Grillmatter
  • Grillposer

  FCC BBQ grillutstyr a3.jpg