🥩Live shopping tilbud med Obs Bygg og FCC🔥 – spar opptil 40% på en rekke griller og tilbehør! Sjekk her

  Forleng hagesesongen med drivhus

  Et drivhus gir deg lengre sesong – og mulighet til å dyrke flere spennende planter.

  Den norske sommeren er ikke så lang, og været kan være ustabilt. Med et stort eller lite veksthus kan du både forlenge vekstsesongen og lykkes med mer eksotiske planter som tomater, agurker, paprika, meloner, sitroner og chili.

  Har du stor uteplass, kan du få mye glede av et drivhus. Ikke bare vil det gi deg større og mer stabile avlinger, du vil også få et nytt uterom hvor du kan sitte omgitt av grønne vekster i all slags vær. Hvis du har liten hage eller kun terrasse, anbefaler vi pallekarm med minidrivhus eller veggdrivhus.

  Pallekarmer er i utgangspunktet tilpasset europaller. Ved å sette en karm oppå pallen, får du et avgrenset bed med god arbeidshøyde. Ønsker du dobbel høyde, klikker du enkelt sammen to karmer oppå hverandre. Slike opphøyde bed har gjerne løsere jord og bedre drenering, som er godt for plantene. I tillegg bidrar de til å forme uteplassen slik at den ser enda finere ut!

  La frøene falle i god jord

  Til en pallekarm med vanlig størrelse (80x120) trenger du omtrent 200 liter jord. Det beste er å bruke egen kompostjord. Det lønner seg å velge jord med naturgjødsel, ettersom den, i motsetning til kunstgjødsel, gir næring til plantene over lang tid. Dermed blir det også mindre arbeid og oppføling gjennom sesongen. Les mer om jord her.

  Sunn jord krever mindre arbeid. For god, levende jord holder bedre på næring, og er også selv i stand til å produsere næring, slik at plantene får det de trenger. Odle plantejord inneholder kun naturlige råvarer.

  Gjør pallekarmen om til et drivhus

  Når pallekarmen er på plass, kan du enkelt gjøre den om til et lite drivhus. For ved å samle varmen fra sollyset og holde kalde vårvinder unna spirene, får plantene en langt bedre start på vekstsesongen.

  Du kan gjøre det helt enkelt, ved å stifte klar, kraftig plast langs tre kanter og la en ende være åpen slik at du kan så og vanne fra denne siden. Bruk klyper eller steinheller for å feste plasten når drivhuset skal være lukket.

  Dette gir spesielt god effekt tidlig om våren; står pallekarmen på et solrikt sted, kan plasten gjerne fjernes i sommermånedene.

  Komplett minidrivhus på 1-2-3!

  Hvis du vil ha en enklere løsning som også tar seg bedre ut, kan du kjøpe minidrivhus med samme mål som pallekarmene. En solid aluminiumkonstruksjon med fire takluker som kan åpnes og lukkes gjør det enkelt å følge opp plantene gjennom sommeren.

  Mange lar være å starte med kjøkkenhage og drivhus fordi de frykter å måtte være hjemme for å vanne. Men med et vanningssett går dette nærmest av seg selv. Så snart du har koblet dette til kranen sørger trykkreduksjonen for at bed og planterekker får akkurat så mye vann de trenger gjennom hele vekstsesongen.