Grillet cæsarsalat

    Hva med å lage en av verdens mest kjente salater?

    Cæsarsalat kommer opprinnelig fra Tijuana i Mexico. Den berømte retten slik vi kjenner til den i dag ble utviklet av en italiensk kjøkkensjef for nesten 200 år siden. I dag blir den servert på restauranter over hele verden, og den skal aller helst blandes ved bordet foran gjestene.

    Men har du noen gang prøvd å dele salaten i to og tilberede den over flammene? Denne grillede varianten av Cæsarsalat passer utmerket som tilbehør eller som hovedrett med for eksempel crispy bacon eller kylling. 

    Salat

    • 2 hoder romanosalat eller hjertesalat
    • Focaccia eller annet brød
    • ½ dl olivenolje
    • 50 g parmesan, pecorino eller manchego

    Dressing

    • 150 g seterrømme
    • 100 g majones
    • 2 fedd hvitløk, grovhakket
    • 3 stk ansjosfileter
    • 1 ½ ts dijonsennep
    • ½ ts worchestershiresaus
    • ½ dl olivenolje
    • ½ dl sitron
    • Salt og pepper

    Slik gjør du

    Bland alle ingrediensene til dressingen i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt av saften fra en sitron. Husk at ansjosfiletene kan være godt saltede, så ta høyde for dette når du smaksetter dressingen. 

    Vask salaten og kutt den i to eller fire, avhengig av størrelse. Grill salaten på snittsiden til den har fine grillmerker. Dersom den blir litt brent er det godt. 

    Legg salaten på et fat og ha over dressing og revet ost på toppen. 

    Server med fersk foccacia. Du kan gjerne pensle med olivenolje på alle siden og grille bitene av focacciaen til de er gylne og sprø.