Dyrk inne året rundt med disse tipsene

  Har du gode lysforhold i vinduskarmen, kan dette være et godt alternativ til en utendørs kjøkkenhage. Og har du plass til overs uten naturlig sollys, kan du enkelt supplere med plantebelysning.

  Gode tips!

  • Gi plantene en god start! De fleste planter skal ha en lengre vekstsesong enn det vi har utendørs i Norge. Ved å så inne tidlig på våren, kan du gi plantene en trygg start og sørge for at sesongen forlenges.
  • Et minidrivhus gir plantene en ekstra god start, og tar ikke mye plass.
  • Bruk egen såjord som har et høyt innhold av naturlige næringsstoffer.
  • Sørg for god drenering – legg gjerne småstein i bunnen av pottene for å unngå at røttene blir stående i vann og mugner.
  • Har du fat under pottene, er det lurt å legge noe imellom, f.eks. små steiner, slik at pottene ikke blir stående i vann.
  • La jorda tørke opp mellom hver vanning, men husk at små krukker trenger oftere vann enn store.

  Dyrk uten jord!

  Elsker du ferske urter og grønne planter, men mangler kunnskap, tid og plass? I så fall bør du prøve en dyrkingskasse som gir deg muligheten til å dyrke planter i vann – nesten uten jord. Du kan også kjøpe andre frø og så dine favoritter, men husk at dyrkingskassen egner seg best til bladgrønnsaker og urter.

  Planter trenger både lys og varme, og defor kan det være smart å sørge for egen plantebelysning for alt du dyrker innendørs. Vekstbelysning gir et lys som passer pefekt for planter i vekst.

  I tillegg til lys trenger plantene varme, og takket være undervarme fra en varme- matte spirer frø bedre. Varmematter kan også med fordel brukes ved omplanting av småplanter – utviklingen av røttene vil da særlig dra nytte av undervarmen.