Drømmer du om basseng i hagen?

  Du trenger verken enorm hage eller å ta opp ekstra banklån dersom du ønsker å kunne ta en dukkert på egen tomt. Nå finnes det flere gode bassenger på markedet som sikrer badelykke hele sommeren!

  Et kjapt morgenbad før jobb, eller snarere heller en liten dukkert på en varm dag etter jobb? Lat sommersøndag hjemme i skiftende vær, der familie og venner kan ta seg et bad når sola først varmer?

  Svømmebasseng i hagen regnes nok fremdeles som luksus i Norge, men det betyr ikke at det ikke kan være tilgjengelig for folk flest. Man må nemlig ikke grave ut et stort hull, støpe fundament, flislegge og installere vann, varme og renseanlegg.

  Det finnes nemlig ferdige, frittstående bassenger i flere størrelser, fra små plaskebassenger for småbarnsfamilien, til store bassenger der familien med store barn har plass til å svømme, leke og boltre seg.

  Det å ha et basseng i hagen kan være helt gull for barnefamilier, mener Tonje Simonsen, innkjøper for hagesortimentet i OBS Bygg.

  – Det er ideelt på varme dager der det ikke er tid til å reise på stranda, eller når sol og regn veksler slik at det bare er kortere stunder med badevær, sier Simonsen.

  Hun påpeker at et frittstående basseng er fleksibel løsning.

  – Man har kanskje bare lyst til å ha basseng i hagen mens barna er i en viss alder. Denne type basseng kan lett tas ned igjen når den perioden er over, eller også bygges inn og bli del av et større anlegg i hagen, sier hun.

  Barn i svømmebasseng 2.jpg

  Et frittstående basseng gir mange valgmuligheter og er til glede for både store og små.

  Finn riktig størrelse

  Hvor store er barna nå og hva blir behovet fremover? Hvor lenge har dere barn i badeivrig alder? OBS bygg har bassenger i fire ulike størrelser, fra minst til størst:

  For de aller minste - et rundt og frittstående familiebasseng med oppblåsbar toppring. Det måler 305 Ø x 76 cm, holder 3630 liter vann og leveres med filterpumpe og reparasjonslapp. Å fylle bassenget tar kun 10 minutter!

  Familiebasseng som passer i alle hagemiljøer: Kreta er et rundt familiebasseng i galvanisert stål i klassisk hvitt. Bassenget måler 3,5 x 0,9 m, rommer 8150 liter og har plass til enkelte vannleker. Settet inkluderer elektrisk oppsamlerpumpe og stige.

  For større barn og voksne: Et ovalt hagebasseng på 6,10 x 3,75 med en dybde på 1,32 som gir rom for både svømming og vannaktiviteter. Leveres som komplett pakke med profesjonelt filtersystem og skimmer i veggen.

  Ekstra stort familiebasseng: Romslig frittstående basseng på hele 7,30 x 3,75 meter. Dybde på 1,32, som gir godt rom for svømming og vannaktiviteter. Bassengpakken inneholder alt du trenger, inkludert profesjonelt filtersystem og skimmer i veggen.

  – Mange velger å bygge inn de større bassengene med treverk og eventuelt lage platting rundt for et komplett bassengmiljø, men de kan også bare stå fritt. Med unntak av det minste, kan alle disse stå ute hele året, forteller Tonje Simonsen i OBS Bygg.

  Hun legger til at de anbefaler å investere i et vintertrekk.

  – Det beskytter bassenget ditt fra slitasje og skader, men sparer deg også for ekstra arbeid og rengjøring før bassenget skal fylles for en ny sesong.

  Barn i svømmebasseng 3.jpg

  Med et basseng i hagen er alt lagt til rette for gode sommerminner.

  Varmepumpe - populært ekstrautstyr til basseng

  Når man først har satt opp basseng i hagen, vil mange også ønske å bruke det mer enn på de aller varmeste dagene. Da kan en varmepumpe være løsningen. Sommeren er jo ikke alltid både lang og varm i Norge.

  – Med jevn temperatur i vannet utvides bruken av bassenget ganske mye. Både fordi det går an å bade på dager som ikke er så varme, men også fordi bassenget er klart etter lengre perioder med kjøligere vær. Du utvider også selve badesesongen, både på våren og høsten, med mulighet for lek og bading når det ellers ville vært for kaldt i vannet, sier Simonsen.

  OBS Bygg fører egne varmepumper til bassengene - en økonomisk og pålitelig modell opp til 5KW med mekanisk kontroll, og en mer avansert modell opp til 9 KW som har kjøling, oppvarming, autofunksjoner og som dessuten kan fjernstyres via mobiltelefonen.

  Sikkerheten ved bassenget er ditt ansvar!

  Med basseng i hagen, følger også krav til sikkerhet. Det er ikke nok å bare passe på barna mens de bader, bassenget må også være sikret når dere ikke er hjemme. Det store marerittet er at nysgjerrige barn tar seg inn i hagen og bestemmer seg for å teste bassenget, uten lov og uten voksne til å passe på.

  Er bassenget ditt mer enn 20 cm dypt, må det sikres, ifølge Plan- og bygningsloven.

  – Du kan enten sikre bassenget med et kraftig dekke eller lokk, eller sette opp et gjerde som er minst 150 cm høyt, forklarer Simonsen.

  Velger du å dekke til med et trekk, må dette være solid nok til at det tåler vekten av en person.

  Hos OBS Bygg velger du da et helårstrekk (vintertrekk). Dette leveres med sikkerhetswire og spennlås som hindrer uvedkommende atkomst til bassenget.