Det smarteste tilbehøret til høytrykkspyleren din

  Har du en høytrykkspyler liggende i garasjen? Da er du kun litt ekstrautstyr unna å gjøre vårrengjøringen enda enklere, mer effektiv – og gøy!

  - Når du kjøper deg en høytrykkspyler til noen tusen kroner, så vil du mest sannsynlig bruke den til mest mulig, sier Geir-Inge Hanssen, salg- og markedssjef i Kärcher.

  - Det mange ikke vet, er at det finnes masse tilbehør som kan gjøre livet ditt enda enklere. Jeg pleier å si at du alltid kun er ett tilbehør unna. Du mangler bare ett tilbehør for å slippe å bruke stillas, ett tilbehør fra å kunne vaske bilen som proffene, og ett tilbehør unna å kunne vaske terrassen uten å bekymre deg for å ødelegge ryggen, mener han.

  Her er Hanssens fire beste tips til høytrykksspylertilbehør:

  Teleskoplanse: Vask i høyden

  - Uansett om du planlegger å vaske huset, garasjen, drivhuset eller noe helt annet; med en teleskoplanse trenger du ikke å tenke på stige eller stillas, sier Geir-Inge Hanssen.

  Teleskoplansen er, kort fortalt, en lang stang som festes til høytrykksspyleren og som kan trekkes ut til ønsket lengde, omtrent som på en støvsuger.

  -  Selve lansen kan bli 3,7 meter. Legger du til din egen arbeidshøyde, når du altså høyder på rundt fem meter. På midten kan du trykke inn en knapp og vinkle den slik at du kommer til på vanskelige steder. Den kommer ferdig montert, og som en ekstra bonus: Alt av tilbehør som kan festes til høytrykkspyleren din, kan også feste ytterst på teleskoplansen, sier Hanssen.

  Skumlegger: Gjør jobben morsommere

  - Uansett hva du skal vaske, så har du bruk for såpe. Med denne dingsen fyller du opp med såpen du ønsker (husk å blande ut i henhold til spesifikasjonene) og lar skumleggeren gjøre jobben. Den sørger for at såpen skummer, noe som gjør at den fester seg bedre, og du får et enda renere resultat. Ikke bare er det effektivt, men jeg tør å påstå at det gjør jobben morsommere, smiler markedssjefen.

  kraftbørste.jpg

  Kraftskrubber: Fjern fastsittende møkk

  - En kraftskrubber er perfekt når du skal vaske oppkjørselen, utendørstrappen eller garasjegulvet, men den brukes også til å fjerne fastsittende møkk og alger på husvegger. Det er rett og slett en kost med kraften til en høytrykkspyler, forklarer Geir-Inge Hanssen.

  Terrassevasker: Gjør jobben kjappere

  Med en terrassevasker går jobben med den årlige rengjøringen av terrassen mye raskere. Sammenlignet med å bruke kun høytrykkslanse får du gjort jobben på halve tiden – samtidig som det er mer skånsomt for underlaget.

  Terrassevaskeren passer også perfekt til å vaske andre ting som heller og betong – og til vertikale flater som for eksempel garasjeporten.