Derfor bør du velge glassgjerde

  Når du skal ramme inn uteområdet eller plattingen finnes det mange materialer og stiler å velge mellom. Ønsker du et praktisk gjerde som samtidig gir en moderne og elegant følelse? Da er et glassgjerde riktig valg.

  Glassgjerder har blitt svært populære de siste årene, og det er ikke vanskelig å se hvorfor, mener Stig Almsbakken, salgssjef i IDT Solutions.

  – De gir en moderne og elegant følelse til hjemmet ditt, og vi ser at det meste som tegnes og bygges i dag er med glassgjerder. Samtidig er glassgjerder fleksible når det gjelder design og stil, og setter prikken over i-en når du skal fornye uteplassen eller sette opp en ny platting, sier han.

  – Dessuten kan de kombineres med andre komponenter som spiler og LED-striper, og kan tilpasses ulike stiler og utseender.

  Nyt utsikten i le for vinden

  Med glassgjerdene fra IDT rammer du inn uteområdet med glass og aluminium i ypperste kvalitet.

  – Samtidig som glassgjerder gir deg en følelse av åpenhet og frihet, gir de også beskyttelse mot vær og vind. De fungerer nesten som en levegg, og gir deg muligheten til å nyte terrassen din selv når det blåser friskt, forklarer Almsbakken.

  Dette er ikke bare musikk i ørene for deg med fjordutsikt, men også perfekt for familier med små barn.

  – Det er ingenting som sperrer utsikten til ungene som leker i hagen, og du trenger heller ikke bekymre deg for at ungene skal klatre over gjerdet og skade seg på skarpe kanter eller pigger, sier han.

  Enkel montering og vedlikehold

  Et av de største problemene med tradisjonelle gjerder laget av tre er vedlikeholdet. De må helst males eller beises regelmessig for å unngå råte og forfall. Med et glassgjerde trenger du ikke bekymre deg for dette, forklarer salgssjef Almsbakken.

  – De pulverlakkerte aluminiumsprofilene er vedlikeholdsvennlige og tåler ekstremvær. Du trenger bare vaske gjerdene med såpe og vann.

  Du trenger heller ikke hjelp av en profesjonell snekker. Glassgjerdene fra IDT er enkle å montere – selv for deg med ti tommeltotter.

  – Delene leveres i esker med en QR-kode du kan skanne for å få monteringsanvisninger. Alt er kappet og klart til montering, og du trenger kun en batteridrill, et 4,2 mm bor og skruer/plugger til å montere stolpene til underlaget, forklarer Stig Almsbakken.

  Fornuftig investering

  Tiden hvor glassgjerder var en «luksusvare» er forbi, men myten om høye priser lever videre – enn så lenge. Holdbarheten gjør at et glassgjerde tvert imot kan vise seg å være en svært fornuftig økonomisk investering.

  – Jeg mener prisen på et glassgjerde absolutt er sammenlignbart med et tre- eller metallgjerde når man tar hensyn til vedlikeholdskostnader over tid, avslutter Stig Almsbakken.

  OBS! Glassgjerder er til bruk på platting og terrasser hvor nivåforskjellen ikke er mer enn 0,5 meter. Ved nivåforskjell høyere enn 0,5 meter skal det i henhold til regelverk monteres et rekkverk med godkjente dimensjoner og glass. Glassrekkverk finner du selvsagt også hos Coop Obs BYGG.