Bygg terrasse uten synlige skruer

  Norske godværsdager er dyrebare, så vi vil ha uteområder som er trivelige og i god stand. Terrassen er gjerne fundamentet, bokstavelig talt, for det gode livet utendørs.

  Men hvordan setter du opp en terrasse som både er pen, tåler vær og vind og er helt uten flisete skruehull som truer barbeint sommeridyll?

  Arne Franck-Petersen er daglig leder i Terrassespesialisten og har oppmuntret nordmenn til å legge eget utegulv i 12 år. Han opplever nå et formidabelt oppsving i salget av Camo; Et spesiallaget redskap for skrå innfesting av terrasseskruer.

   

  Camo gjør nettopp det, sier Franck-Petersen. Han forteller at både lekfolk og fagfolk har fått øynene opp for dette snedige verktøyet.

  – Mye av salgsøkningen kom i etterkant av TV2-programmet Sommerhytten, hvor terrasser ble lagt ved hjelp av Camo. Ikke bare var deltakerne selv fornøyde med verktøyet. Også konkurrenter, publikum og ikke minst fagfolkene var overbevist.

  –Det samme ser vi i diskusjonsfora på nettet. Folk er fornøyde, så det de diskuterer er pris og hvor de får tak i de rimeligste skruene som hører til Camoen.

  Du er sikret best pris når du handler hos OBS Bygg. Mer om vårt prisløfte her. 

  Skrå innfesting er bra for terrassen

  Det er helt innafor å ta de estetiske hensynene på alvor. – Alle som har bygget terrasse vet hvor lett radene med skruer blir ujevne, og bukter seg skjevt bortover plankene, sier Franck-Petersen.

  Dette kan du riktignok motvirke ved å markere hvor skruene skal settes inn, mens med skjult innfesting slipper du å tenke på plasseringen i det hele tatt. Det du heller bør tenke over er hvor mye tid, penger og vedlikehold du sparer ved å bruke Camo til å feste skruene på skrå. 

  Moelven er Terrassespesialistens samarbeidspartner innen trevirke og terrassebord. De kan bekrefte at terrassebordene har det såpass mye bedre når skruene festes i siden av bordene. Årsaken er enkel: Med skruehull på toppen vil vann bli liggende lenger i skruehullene og spre seg derfra innover i treverket. – I tillegg er det større fare for at ordinær bruk av terrassen fliser opp og utvider skruehull oppå plankene, sier Franck-Petersen.


  Slik fungerer Camo

  Camo er et system som hjelper deg å feste skruer skrått og skjult i alle typer terrassebord. Redskapet er en mal som sørger for at vinkelen blir riktig, og at de tilpassede skruene ikke lager sprekker i treverket. Systemet består av skrumaler, avstandsklosser, bor, bits og freseskruer.

  Skruemalene fra Camo kommer i flere varianter, alt ettersom hvilke type terrassebord du velger. Forhandleren vil hjelpe deg å finne skrumalen som passer best, utfra anbefalt avstand mellom de terrassebordene du tenker å bruke.

  Skal du for eksempel legge Royal bord anbefaler terrassebordleverandørene Camo skrumal med avstands klosse 3,2mm. Denne metoden for kantinnfesting er enkel i bruk og anbefales av store leverandører av trevirke som Kebony og Moelven.

  Tre ting å tenke på når du setter opp terrasse

  1. Sørg for god ventilering under terrassen. De fleste er innstilt på å gjøre seg flid med understøttinga, og legger bjelkene både beint og stødig. Franck-Petersen minner oss om å sørge for ventilasjon mellom terrassen og bakken. – Bygger du tette vegger på alle fire sider bør du bore luftehull i side, slik at gjennomtrekken hindrer fuktproblemer og råte. Terrassespesialisten påpeker også at stor temperaturforskjell mellom luften under terrassen og luften forøvrig kan føre til skjevheter som følge av bevegelse i treverket. – Det er enda et argument for å ha ventilering under terrassen.

  2. Bestem deg for kvalitet på terrassebordene. Billigere bord betyr økt behov for vedlikehold. – Bor du ved sjøen er terrassen mer værutsatt, og behovet for vedlikehold kan bli større enn i innlandet.

  3. Synlige eller usynlige skruehull? Vil du ha en strøken overflate som ligner mer det gulvet man har i stua, og skruehullene ikke samler opp vann? Eller tar du sjansen på synlige skruehull som kan dra opp vedlikeholdsbehovet og dra ned levetiden for terrassen?

  Prisløftet sikrer deg Camo til markedets beste pris 


  Her får du flere tips til hvordan legge terrasse uten synlige skruehull: