6 geniale verktøy til hagen

  Jo bedre maskiner du har, jo enklere gjør du det for deg selv.

  Marte Glende, vår kategorisjef og hageekspert, gir deg guiden til hvilke hageverktøy som gjør hagearbeidet mer komfortabelt og effektivt:

  – God ergonomi er kanskje det viktigste når du skal holde på med hagearbeid, så vekt og brukervennlighet er essensielt. Forventer du å bruke hagemaskinene mye, bør du derfor investere i kvalitet, forklarer Glende.

  Ett batteri – mange verktøy

  Glende forstår at det kan bli dyrt med så mange verktøy som faktisk trengs for en stor hage. En fin løsning kan derfor være å velge de smarte hagemaskinene fra Worx.

   SMART BATTERI: Verktøyet du trenger til hagen blir billigere dersom du bare har én batteripakke på deling mellom dem. 

  – Med hagemaskinene i 40 V-serien fra Worx trenger du kun ett batteri som går til en hel serie med nyttige hagehjelpere. De enkelte produktene blir derfor vesentlig billigere, tipser Glende.


  1. Gressklipper

  – Det viktigste hageredskapet du trenger er en gressklipper. Om du skal ha stor eller liten klipper, selvgående eller dytteklipper, eller til og med robotklipper, avhenger av størrelsen på hagen. Jo enklere jobb du vil ha, jo mer kan du legge i gressklipperen, poengterer Glende.

  Denne klipperen opprettholder klippeeffektiviteten konstant selv i tett, langt gress, og kan klippe opptil 350 m² før du må lade.

  TIPS! Slik får du gressklipperen til å starte hver gang

  2. Hekksaks

  – Jo større hekk, jo mer må du jobbe og dess bedre bør ergonomien være. Arbeidsstillingen er nemlig ganske ukomfortabel, så her er komfort det viktigste. Husk også å sjekke tykkelsen på grenene i hekkene i hagen, slik at du vet at hekksaksen kan gjøre den nødvendige jobben, tipser Glende.

  Denne hekksaksen er komfortabel, kraftfull og har laserskåret blad for optimalt klipperesultat. I tillegg har den vinklet håndtak til forskjellige skjæreposisjoner.

  3. Gresstrimmer

  – En gresstrimmer er genial om du har steder i hagen der gressklipperen ikke kommer til, og er perfekt for siste finish på gressklippen. Jo mer overflødig busk og kratt du har, jo lettere og kraftigere gresstrimmer trenger du, forklarer Glende.

  Denne gresstrimmeren kan enkelt konverteres til en kantklipper, har et rett skaft som enkelt når under busker og en supersmart 3-trinns hastighetskontrollinnstilling for forskjellige gressforhold.

  4. Løvblåser

  – En løvblåser er et veldig allsidig produkt som blant annet kan brukes til å blåse snø av bilen om vinteren. Dette er et produkt som kanskje ikke altfor mange tar seg råd til, men som blir enklere å prioritere om du allerede har et batteri fra Worx 40 V-serien, forteller Glende.

  Hos Obs Bygg får du garantert den laveste prisen – les mer om vårt smarte prisløfte her!

  Løvblåseren fra Worx er lett og kompakt, og kan enkelt betjenes med én hånd.

  5. Kjedesag

  – Du tar ikke store trær med en batteridrevet kjedesag, men du tar overraskende store stammer og den er perfekt til mindre jobber i hagen. Når du skal velge kjedesag, er det viktig å sørge for at den er sikker, enkel å bruke og ergonomisk. Sjekk også kjedelengden, slik at du er sikker på at den er lang nok til de jobbene du forventer å bruke den til, sier Glende.

  Denne kjedesagen fra Worx kommer med automatisk kjedestramming og kjedesmøring, og kutter opptil 50 furutrær med diameter på 15 cm på én lading.

  Glad i verktøy? Ta en kikk på denne sjekklista – her er det mye nyttig til hus og hage!

  LETTSPYLT! Med trykkspyleren Hydroshot får du lett og kjapp spylt av f.eks sykkelen. Du stikker bare slangen ned i en bøtte vann! 

  6. Trykkspyler

  Denne maskinen er ikke med i 40 V-serien, men den er likefullt et genialt verktøy som kan være svært hendig i både hagen og på farten.

  – Denne trykkspyleren er perfekt for oss aktive nordmenn. Den veier nemlig bare 1,7 kilo, er superpraktisk å ha med seg og kan bruke vannet fra en ekstern vannkilde. Du kan derfor trykkspyle både sykkel og bil med vann fra en bøtte eller til og med en innsjø. Trykket er 10 ganger høyere enn fra vannslangen, så effektiv er den også, avslutter Glende.