3 grunner til å velge pergola i sommer

  Lange, lyse sommerkvelder er rett rundt hjørnet. Med pergola kan du få ekstra glede av uteplassen din. Sjekk hvordan!

  Helt siden renessansetiden i Italia har pergola blitt brukt i små og store hager. Og de siste årene har den enkle konstruksjonen også blitt et vanlig syn i norske hager.

  De finnes i utallige varianter. Enten du snekrer din egen i tre, eller velger den vedlikeholdsfrie i aluminium.

  Andreas Fon i Krifon forteller at de har opplevd en enorm etterspørsel etter pergola de siste somrene.

  - Pergolaen er med på å skape den lune og gode stemningen som forlenger kvelden og de gode samtalene. Det overbygde taket som kan åpnes og lukkes danner en ramme rundt hagemøblene, så det hele oppleves lunere. Navnet og opphavet stammer jo fra Middelhavet, og kanskje også stemningen gir assosiasjoner til de fine kveldene derfra? sier Fon.

  Gode grunner for å velge pergola

  Han trekker frem særlig tre gode grunner til hvorfor du bør velge pergola.

  1. Pergola forlenger sommersesongen

  - Krifon Stavern pergola i aluminium gir utrolig mye til uterommet på flere områder. Den har tak som skjermer mot vær og vind, og gir mulighet for sidevegger som skaper le og reduserer innsyn, sier Fon.

  2. Pergola skaper ekstra rom i hagen

  - En pergola er med på å skape en egen sone, som blir definert og omrammet med et overbygg. Høydevariasjonen er også med på å gjøre noe med dynamikken i hagerommet, sier Fon.

  3. Pergola bidrar til privatliv i hagen

  - Med overbygget pergola, hindrer du innsyn ovenfra. Fra for eksempel naboer som ser ned i uterommet. I tillegg kan flere av våre pergolaer tilføres sidevegger, som kan tas opp og ned etter behov, sier Fon.

  Stavern elektrisk vegg.jpg

  ELEKTRISK VEGG: En elektrisk vegg kan enkelt monteres på pergolaen og gir skjerming mot sol og vind.

  Vedlikeholdsfri pergola?

  Pergolaen fra Krifon er i aluminium og krever lite vedlikehold.

  - Du slipper å behandle den utover vanlig vedlikehold mot støv og pollen. I tillegg kan den stå gjennom vinteren om man åpner lamellene og passer på ved store snøfall og storm, sier Fon.

  Han forteller også to personer enkelt klarer å sette opp pergolaen.

  Men hva kreves av plass?

  - Man trenger ikke stor plass, og pergolaen kommer i en rekke størrelser, fra 3x3 meter til 4x6 meter. De kan fint settes på terrasse og takterrasse så lenge man kan få innfestet tilstrekkelig, sier Fon.

  Han legger til at hvit pergola er tilgjengelig i størrelsene 3x3 og 3x4, mens sort er tilgjengelig i 3x3, 3x4, 3x6 og 4x6 meter – i tillegg til to veggmonterte varianter på 3x3 og 3x6 meter.

  Og når pergolaen endelig er på plass, kan den pyntes med ferdige ledlys. Med egen fjernkontroll og lys i ulike farger, ligger alt til rette for å gjøre stemningen komplett.