Underlagsguide til gulv

Å legge nytt gulv kan gi rommet og hjemmet et helt nytt uttrykk. For å kunne ha glede av det nye gulvet så lenge som mulig, er det viktig at du legger et riktig underlag nederst.

Rett valg av underlag bidrar til å redusere støy i samme rom og rommet under, få god effekt av eventuell gulvvarme, en optimal gå-komfort og til å motvirke fuktskader eller skjøter som sklir fra hverandre.

Det finnes ulike underlag for ulike undergulv, type gulv som skal legges, og ønskede egenskaper. Det å velge feil underlag er den største og vanligste tabben gulvkjøpere gjør.

Kjøper man et gulv med lang garanti, må man også velge et tilsvarende underlag som er tilpasset rommet og gulvet som skal legges, og som varer hele garantiperioden for selve gulvet. Da får vi de egenskapene og det lydbildet vi ønsker oss.

Underlag for laminat- og tregulv

Forberedelse er viktig for å oppnå perfekte resultater. Riktig underlag gir ikke bare komfort, men også god funksjonalitet.

Smartunderlag (god)
Egner seg godt i rom med middels trafikk, og er enkelt å installere.

Underlagsfoam (bedre)
Et godt grunnlag for rom med mindre trafikk, som soverom eller loft.

Silent walk (best)
Et meget slitesterkt og sterkt underlag som reduserer trinnlyd og trommelyd til et minimum. Ideell for montering over gulvvarme fordi det er mineralbasert og derfor er godt egnet for å lede varme.

Smartunderlag pluss
Egner seg godt i rom med middels trafikk, og er ideell for en høy etasje eller en leilighet. Enkelt å installere. Integrert fuktsperre med 50 mm overlapping og limbånd følger med.

Underlagsfoam pluss
Et godt grunnlag for rom med mindre trafikk, som soverom eller loft.Integrert fuktsperre med en overlapping og limbånd følger med.

Silent walk
Et meget slitesterkt og sterkt underlag som reduserer tilbakekastet gangelyder til et minimum. Ideell for montering over gulvvarme.

Skal du legge SilentWalk på betonggulv eller over gulvvarme, må du teipe kantene på underlaget med en fuktsikker teip. Gjør ikke dette når du legger på undergulv i tre.


Husk at vi alltid garanterer lavest pris! Les mer om prisløftet vårt.

Underlag for vinylgulv

Til vinylgulv med det enkle klikksystemet PerfectFold™V tilbyr vi følgende underlag:

Heat underlag
Spesielt utviklet for rom som er utsatt for stor varme og store temperaturvariasjoner.

Underlay Basic
Lettmontert basisunderlag som er utviklet spesielt for Pergo-vinylgulv. Utmerket lydabsorbsjon (19 dB), forhindrer uregelmessigheter og reduserer knirkelyder. Egner seg for alle vanlige installasjoner.

Comfort underlag
Svært støydempende underlag. Bør kun kombineres med Pergo Rigid vinyl. Egner seg godt for gulvvarme- og kjøling.

Husk at vi alltid garanterer lavest pris! Les mer om prisløftet vårt.