Hva er U-verdi og hvorfor er det viktig?

U-verdien brukes ikke bare om dører, men om samtlige bygningsdeler. Betegnelsen sier noe om hvor godt en bygningsdel isolerer. Oftest er man borti begrepet når det kommer til vinduer og dører, men U-verdi benyttes også om selve husets konstruksjon. Her tar vi for oss U-verdier og dører.

Dette er dørens U-verdi

U-verdien sier noe om hvor varmeisolerende døren er. Lav U-verdi betyr at døren holder bedre på varmen enn en dør med høyere U-verdi. En lav U-verdi sørger altså for bedre komfort, men kan også gi lavere strømregning og spare miljøet.

Velg dør med omhu

En skulle kanskje tro at alle dører og vinduer holder kravene som blir satt til U-verdi, men det er dessverre ikke slik.

Det er viktig å se etter lav U-verdi når du ser etter ny dør, og det er derfor lurt å være oppmerksom på dette når du skal velge dører og vinduer. Husk at både dører og vinduer skal ha lang levetid, og må holde kravene som stilles til dette.

Markedets laveste U-verdi

Dørene fra Harmonie stiller i særklasse når det kommer til U-verdi. Mens andre dører på markedet har en standard U-verdi mellom 1,0 og 1,4, har Harmonie markedets laveste U-verdi fra 0,7 til 1,0 som standard. Disse dørene er skapt for å takle et nordisk klima med skiftende vær og store temperaturforandringer.

Dørene fra Harmonie leveres med 78 mm dørblad og 3-lags glass som standard. Det vil si at du får en dør som takler de fleste forhold. Ønsker du deg en ekstrem-dør, finnes selvfølgelig det også.

Kan jeg gjøre noe for å bedre U-verdien?

Mange tyr til etterisolering, noe som selvfølgelig vil gi store utslag. Opplever du likevel at det for eksempel trekker i gangen, selv etter at du har etterisolert? Da er det sannsynligvis lurt å finne en ny dør med lavere U-verdi. Bytter du både vinduer og dører samtidig, vil du oppleve at også innekomforten går betraktelig opp.


23.01.2021 23.00.00