Slik blir badet rimeligere og mer bærekraftig

  Tenker du på bærekraft når du skal ha nytt bad? Med veggpanelsystemet fra Fibo tar du et smart valg både for miljøet og lommeboken din.

  Hvor viktig er bærekraft når du skal lage nytt bad? For de aller fleste kommer det nok ganske langt nede på lista etter planløsning, design og budsjett. Men det finnes faktisk en veldig enkel måte du kan bidra positivt til miljøet, samtidig som du sparer penger.

  Slik blir badet bærekraftig

  På verdensbasis står byggenæringen for utrolige 40% av klimagassutslippene og 40% av ressursforbruket. Mesteparten av disse utslippene kommer fra byggevarer.

  – Disse høye tallene gir oss produsenter et ansvar for å finne nye og mer klimavennlige måter å fremstille produktene våre på, sier Lars Kristiansen, markedssjef i Fibo.

  Derfor er veggsystemet fra Fibos et bærekraftig valg

  For å svare på denne utfordringen har Fibo utviklet et 100% vanntett veggsystem med 15 års garanti. Og her er 5 grunner til at systemet er et godt valg for deg og miljøet:

  1. Sertifisert tre

  Veggpanelene består av en kjerne av sertifisert tre, et naturlig og bærekraftig materiale som i tillegg fanger og lagrer karbon.

  2. 100% vanntett

  Vann som havner på feil sted bidrar til å forkorte levetiden på badet ditt. Trekjernen i veggpanelene er beskyttet av høytrykkslaminat som holder vannet unna. I kombinasjon med Fibos egenutviklede Aqualock som låser og tetter skjøtene når panelene klikkes sammen, blir veggsystemet helt vanntett.

  3. Lavere materialbruk

  Montering av flis krever som oftest ekstra underlag og flere tilleggsprodukter. Den totale materialbruken for et gjennomsnittlig bad er opp mot 80% mindre hvis du velger veggsystemet fra Fibo.

  Fibo bærekraftig veggpanel black and white.jpg

  Moderne og lekkert design: Bright Marble og Dark Soot. Foto: Fibo

  4. Lavere klimagassutslipp

  I et livstidsperspektiv (fra produksjon, transport og installasjon og helt til produktet er brutt ned og har gått tilbake til naturen) gir et bad bygget med veggpanel fra Fibo over 40% lavere CO2-utslipp sammenlignet med et flislagt bad av tilsvarende omfang. Det kommer frem i en rapport som rådgivningsfirmaet Asplan Viak har utviklet for Fibo.

  5. Et bærekraftig valg – også for lommeboka

  Det er ikke uvanlig å tenke at det mest klimavennlige alternativet også er det dyreste. Men det gjelder altså ikke når du skal pusse opp badet. Hvis du velger veggsystemet fra Fibo vil det bli betydelig mindre behov for materialer og arbeidstimer enn hvis du velger å flislegge.

  Og husk: Du får alltid de beste prisene hos Obs Bygg. Les om vårt prisløfte her