Derfor er isolasjonsplater fra Glava et praktisk valg

Vurderer du å etterisolere huset ditt? Isolering kan for mange høres ut som en et tungt prosjekt å starte på, men med isolasjonsplater gjør du jobben så enkel som mulig. Isolasjonsplater er lett i vekt og komprimeres ned til 1/5-del av bruksvolumet. Da blir det mange kvadratmeter i hver pakke, noe som gjør det enkelt å få med seg mye i bilen eller hengeren. 

Det er velkjent at oppvarming utgjør mesteparten av strømforbruket i de tusen hjem. Faktisk så mye som 55 prosent ifølge statlige foretaket Enova, som jobber for omleggingen av energiforbruket i Norge på vegne av Klima- og miljødepartementet.

På deres liste Seks enkle råd for lavere strømregning er både tettelister og etterisolering påpekt som viktige punkt. God isolering er med andre ord verdt å satse på for den som vil begrense strømforbruket.

Gjør jobben selv med isolasjonsplater eller isolasjonsrull

Noen kvier seg for å ta fatt på en såpass omfattende oppgave som isolering. Bjørn Grasdal er Key Account Manager Bygg i Glava og mener det det kan være klokt å søke råd eller innhente fagfolk for større isolasjonsjobber:

– Skal du åpne vegger og tak for å isolere er det selvfølgelig viktig å vite hva du driver med, sier han. Likevel mener Grasdal at det er fullt mulig å få til mye av isoleringen på egenhånd. Det enkleste og mest effektive du kan gå i gang med, er å etterisolere loftet.

– Loftet er et naturlig sted å begynne. Hvis loftet er dårlig isolert, vil hele boligen lide av unødvendig mye varmetap. Siden varmen stiger er det her varmetapet er størst, forklarer han videre.

Å legge isolasjon i loftsgulvet er et ypperlig sted å begynne hvis du aldri har gjort det før. Så kan du avansere med å isolere skråtak og vegger etter hvert, for å få skikkelig bukt med varmetapet i boligen.

– Det er lurt å se på etterisolering som en helhet. Effekten blir mindre dersom du for eksempel bare etterisolerer ytterveggen, og ikke loftet.

Tips og råd for hvordan du etterisolerer kan du lese her.

Glava leverer Proff 34 både i plate- og rullformat. Grasdal understreker at Glava på rull og Glava som plate fungerer like bra. De som foretrekker Glava i plateformat setter pris på at de er lette å jobbe med og kommer i håndterlige størrelser.

Lang erfaring med isolasjon

Grasdal er godt kjent med at isolerte vegger og tak, samt tetting av luftlekkasjer gir store besparelser.

I et land som Norge er isolasjon spesielt viktig. Vi har et enormt og variert landskap med tidvis ekstreme forhold. Glava har utviklet isolasjonsproduktene sine over tid, på klimaets premisser og i samspill med den norske byggebransjen. På denne måten har de lykkes å være i takt med utviklingen av moderne byggeskikk, og oppfylle kravene som gjelder.

– Når noen spør oss om de må skifte ut gammel isolasjon så svarer vi at det kommer an på. Hvis det er den gamle, hvite englehårsisolasjonen så anbefaler vi at den skiftes ut. Er det derimot gul ull fra midten av 1970-tallet eller nyere, så svarer vi vanligvis at dersom eksisterende isolasjon har spenst, fyller fakkene og ikke er full av støv, så kan den beholdes, forklarer Grasdal. 

Det er også kjekt å vite at prisløftet sikrer deg markedets beste pris når du handler på ObsBygg.

Og fordelene med isolasjon er flere, skal vi tro Grasdal:

– En ting er at du sparer deg for strømutgifter. I tillegg øker du verdien på boligen når du forbedrer isoleringen. 

Hvis du i dag opplever at du fyrer mye for å holde 20 grader inne, så vil du etter etterisolering oppleve at du fyrer mindre for å holde 22 grader inne. Dette øker komforten din. 

Ved å etterisolere vil du også oppleve at det blir mindre støy inne. Du får rett og slett med litt lydisolering på kjøpet, avslutter han.


13.02.2020 11.00.00