Guide: Slik velger du benkeplate til kjøkkenet

  Som en del av kjøkkenoppussingen er valg av benkeplate en viktig avgjørelse. Med denne guiden blir det enklere å velge!

  Som en del av kjøkkenoppussingen er valg av benkeplate en viktig avgjørelse. Med denne guiden blir det enklere å velge!

  Farge og design

  Benkeplatens stil og utseende har mye å si for hvordan resten av kjøkkenet vil oppleves. Geir Hem, kategorisjef i Fritzøe Engros, har flere gode tips til deg som skal kjøpe ny benkeplate. 

  Når det kommer til valg av farger og design, anbefaler vi at du velger en benkeplate som passer godt med stilen på kjøkkenet ditt, forklarer Hem. 

  Hvis kjøkkenet har et moderne og minimalistisk design, kan en benkeplate i enkle, lyse farger som hvit, grå eller sort være et godt valg. Har du et mer tradisjonelt kjøkken, kan en benkeplate med overflate av tre eller «stein» være mer passende.  

  Generelt bør benkeplaten harmonere med fargene på vegger, gulv og kjøkkeninnredning. Hvis kjøkkenstammen er i en nøytral farge som hvit, grå eller beige, kan for eksempel en benkeplate i keramikk, sort skifer eller hvit marmor gi en fin kontrast.

  Er kjøkkenstammen i en mørk farge, kan en lys benkeplate være passende. Her kan du også velge en benkeplate i samme farge som kjøkkenstammen hvis du ønsker et mer sammenhengende utseende. 

  Hvis du derimot har et fargerikt kjøkken, kan det være lurt å velge en benkeplate i en nøytral farge med matt overflate. Den matte og stilrene overflaten vil bidra til å balansere ut fargene og skape en harmonisk romfølelse.

  Har kjøkkenstammen en kjøligere farge som blå eller grønn, kan en benkeplate i en varmere farge skape en fin kontrast. 

  Artikkelbilde - Level Eik Finert.jpg

  Funksjon

  Når du skal velge benkeplate er det spesielt tre ting du bør ta hensyn til:

  1. Holdbarhet: En benkeplate må tåle mye bruk, og det er derfor viktig å velge en som er slitesterk og som varer i mange år.
  2. Hygiene: Benkeplaten er en viktig overflate for matlaging, så det er viktig å velge en benkeplate som er lett å holde ren og hygienisk.
  3. Vannmotstand: En benkeplate som er motstandsdyktig mot vann og fuktighet er spesielt viktig for områdene rundt vasken og nær oppvaskmaskinen. 

  Artikkelbilde-Benkeplate-Level-Sort-Granitt-Laminat.jpg

  Materialer og vedlikehold

  Valget mellom en benkeplate i laminat eller heltre avhenger av flere faktorer; din personlige stil, bruk, grad av vedlikehold og budsjett. Hem forklarer hva du bør ta hensyn til om du ønsker å bevare benkeplaten i lang tid: 

  Hvis du lager mye mat på kjøkkenbenken, er det viktig å velge en benkeplate som tåler mye daglig bruk og som er lett å holde ren. Benkeplater i laminat har en jevn overflate som er lett å rengjøre og vedlikeholde, forklarer han. 

  For å unngå flekker og fingeravtrykk på benkeplaten, vil det være lurt å velge en matt, anti-fingerprint overflate. Blanke overflater kan nemlig være mer utsatt for synlige flekker og fingeravtrykk, fortsetter han.

  artikkelbilde.jpg

  En benkeplate i heltre vil holde seg pen i lang tid, men den vil også kreve noe mer vedlikehold. Benkeplaten må oljes eller lakkeres regelmessig for å holde seg i god stand. Dersom du er flink til å ta godt vare på benkeplaten vil du kunne ha glede av den i mange år. 

  Benkeplater i heltre er eksklusive, og passer godt på de fleste kjøkken. Dette er et godt alternativ dersom du ønsker en tidløs og eksklusiv benkeplate med et harmonisk utseende.

  Dersom du foretrekker heltre, men ønsker et rimeligere alternativ, kan Level Eik Finer være et godt valg. Denne benkeplaten kombinerer det beste fra to verdener, da den har en kjerne av spon og en 3mm tykk overflate av finert eik. Får man stygge riper eller merker i overflaten kan den pusses. Baksiden er belagt med et laminat som hindrer fuktinntrengning fra for eksempel oppvaskmaskiner.  

  5 gode grunner til å velge benkeplate fra Fritzøe

  1. Bredt utvalg

  Level by Fritzøe Engros tilbyr et bredt utvalg benkeplater i ulike materialer, dekorer og størrelser, slik at du kan få en plate som passer perfekt til ditt kjøkken. 

  2. Kvalitet 

  Benkeplatene er av høy kvalitet som sikrer at du blir fornøyd og kan nyte gode stunder på kjøkkenet ditt i mange år fremover.   

  3. Enkel montering 

  Level benkeplater er enkle å montere og passer godt inn i gjør-det-selv konseptet. Benkeplatene kommer ferdig emballert, kantlistet på fire sider, og det følger med en ekstra kantlist på benkeplater i laminat. 

  4. Bredde tilpasset alle underskap 

  Benkeplatene fra Level finnes i ulike lengder som sikrer unødvendig kapp, og de har en bredde som passer de fleste underskap.

  5. Pålitelig aktør 

  Level by Fritzøe Engros er en stor og pålitelig aktør som er godt kjent på det norske markedet. Vi samarbeider med ledende produsenter fra Europa og jobber kontinuerlig med produktutvikling og trender i marked.