Slik velger du riktig dusj

  Å velge riktig dusjløsning kan ha stor betydning for hvordan du vil trives på badet, og her er det flere hensyn å ta.

  Ta hensyn til underlaget

  Det viktigste på et bad, er å unngå vannskade. Det er det nemlig mye av, og det kan bli dyrt! Det registreres faktisk ca. 80 000 vannskader årlig, noe som ofte skyldes dårlig grunnarbeid og materialbruk, ifølge Fagrådet for våtrom (FFV). Daglig leder i FFV, Cato Ove Karlsen, sier at våtromsnormen er gjeldende uansett om du har tenkt til å pusse opp eller bygge et helt nytt bad.

  Skal du dusje direkte på gulvet, må du sørge for godkjent membran og vanntett fugemasse for å unngå vannskader.

  – Du må alltid være obs på at underlaget skal kunne tåle direkte vannsprut. Enten du velger dusjhjørne eller dusjkabinett, så vit at begge alternativene stiller like store krav til ytelsen på konstruksjonen og underlaget på badet, sier Karlsen, og fortsetter:

  – Dusjkabinett er en løs installasjon som enkelt kan fjernes. Hvis du ser at badet begynner å bli gammelt, men ikke har økonomi til å ta det løftet som kreves av et våtrom, så kan dusjkabinett være en god løsning. Da har du litt mer kontroll over vannet, og risikoen for vannskader begrenses.

  Hvorfor velge dusjkabinett?

  Er du skeptisk til å dusje rett på gulvet, vil du nok foretrekke et dusjkabinett. Før du går til innkjøp av et stort kabinett, bør du imidlertid tenke over følgende: Hvor stor plass har du, og hvilket type kabinett har du bruk for?

  – Det er ofte den fysiske plassen på badet som først og fremst gir noen begrensninger. Vi pleier å si at 90x90 cm er en passelig størrelse på et dusjkabinett, da 80x80 med buet front fort kan virke noe trangt. Men det finnes også et godt utvalg av dusjkabinetter i 70x90 og 80x80, sier Hans Sandvold i Duxa Bad.

  Husk at du alltid får rimeligst pris hos Obs BYGG gjennom vårt prisløfte.

  Ved å installere dusjkabinett vil du i tillegg skåne flisene på badet for skitt og stygge såperester.

  Mange funksjoner

  Tidligere så mange på dusjkabinett som noe stort, upraktisk og klumpete. Slik er det ikke lenger.

  – Dagens dusjkabinetter er flotte å se på og veldig praktiske i bruk. Du får kabinetter i ulik form, størrelse og funksjoner, avhengig av hvilken modell du velger. Blant annet er sklisikkert underlag og innebygd stol veldig praktisk. Å sette inn et dusjkabinett kan rett og slett være med på å gi badet ditt et løft, mener Sandvold.

  Hvorfor velge dusjhjørne?

  Dusjhjørne er en enkel og praktisk løsning, særlig for deg med lite bad. Ofte kan dusjveggene felles inn mot veggen, noe som frigjør gulvplass. Innfelte dusjvegger får dessuten rommet til å virke større enn det er.

  De er også lette å rengjøre, da de slette veggene gjør det enkelt å komme til med klut og svamp. Mange synes også dusjhjørne er estetisk pent å se på.

  – Dusjvegger tar mindre plass i rommet og er rimelige å installere, bekrefter Sandvold.

  Les også: 3 viktige ting når du skal velge baderomsmøbler

  Sliter du med ømme og stive muskler, kan et massasjekabinett med sklisikkert underlag være noe for deg.

  – Modellen Basic Lux er et romslig kabinett med flere dyser som gir behagelig varmebehandling. Modellen har også et stabilt sete som gjør det godt egnet til personer med behov for å sitte, tipser Sandvold.

  Kilder: huseierne.no, ffv.no. 

  BONUS: Lytt til spillelisten Bad Remastered: Vi pusser opp badet av Obs Bygg på Spotify