Møbler til badet

  Møbler til baderommet bør være praktiske, pene og holdbare. Her får du gode råd til hva du bør tenke på.

  Å velge innredning til badet er en kunst. For ikke bare skal baderomsmøblene være fine å se på, de skal også være praktiske og romme mye. I tillegg skal innredningen tåle daglig bruk i kanskje ti–femten år, og da må du ha kvalitet.

  Saxe har tatt hensyn til alle disse tre faktorene under utviklingen av sin baderomserie. Med sin evne til å forene enkle former og god funksjonalitet, designer Saxe produkter med et behagelig og tidløst formspråk. Resultatet er en serie med produkter til badet av høy kvalitet til gode priser.

  – Dansk design har i mange år inspirert og begeistret oss nordmenn. I utviklingen av de nye Saxe-møblene, er det ikke bare lagt stor vekt på at møblene skal ha godt design, men at de også skal være praktiske i hverdagen og ha godt med oppbevaringsplass, sier Edwin Bekkevold, administrerende direktør hos Dansani, som har utviklet Saxe-serien sammen med Coop.

  De populære møblene er produsert i Danmark eksklusivt for Coop.

  Velg baderomsmøbler etter plassen

  Et bad skal romme mye. Alt fra håndklær, sminke, hårføner og hygieneartikler skal få plass.

  – De fleste har mange ting på badet som gjerne ikke er så pene å se på, så det kan være lurt å velge lukket innredning. De pene parfymeflaskene kan derimot få stå fremme, tipser interiørarkitekt Åse Imset, som har baderom som en av sine spesialiteter.

  – Har du et lite bad, kan det imidlertid være utfordrende å få inn alt som står på ønskelisten, og mange glemmer å utnytte høyden, fortsetter Imset.

  I utviklingen av Saxe-serien er høyden nettopp noe det er satt ekstra fokus på. Med servantskap i en høyde på hele 64 cm, er det godt med rom. I tillegg finnes det romslige høyskap som kan gi ekstra god utnyttelse av rommet.

  – For eksempel er innredningen i Ribe-serien kun 35 centimeter dyp og er utstyrt med håndtaksfrie dører med praktisk push-up funksjon. Det gjør serien perfekt for små baderom, sier Bekkevold.

  Har du litt større plass til rådighet, kommer både Fyn og Lyngby i litt større dybde og bredde. Begge de to seriene har et slankt og moderne design, med god avlastningsplass på servanten, som er produsert i porselen.  

  scanbad-baderomsinnredning.jpg

  Med flere skuffer er du sikret god oppbevaringsplass.

  Tenk langsiktig og ta hensyn til lyset

  Bekkevold sier det særlig er to hovedtrender når det kommer til fargevalg de siste årene.

  – Folk flest velger fortsatt hvite baderomsmøbler, og velger heller å sette farger på badet ved hjelp av fargede tekstiler og håndklær. Vi ser også en økende grad av kunder som ønsker seg grånyanser på møblene til badet. Til de nye Saxe-møblene har vi derfor valgt en moderne og litt røff platinagrå farge som et alternativ til det hvite.

  Interiørarkitekten sier lys innredning er noe folk flest kan leve lenge med.

  – En lys og enkel innredning uten for mye profiler og «dill» er et tidløst og sikkert valg, mener Imset.

  Det er også viktig å se på rommets form og hvor mye dagslys som kommer inn, før man velger innredning.

  – Til Saxe baderomsinnredning er det mulig å kjøpe energibesparende og miljøvennlige LED-lamper, som er IP44-godkjent for bruk i våtrom, sier Bekkevold.

  scanbad-baderom.jpg

  Sørg for at skuffene tåler nok vekt til det du skal ha i dem. Da unngår du at de slites for fort.

  Kvalitet og funksjon

  I skuffeløsningene til Saxe er det valgt å sette fokus på god funksjonalitet, styrke og holdbarhet. Derfor er skuffene bygget med skinner og gavler i metall og solide materialer i bunn og bakstykke.

  – Fordelen er at hver av skuffene tåler en belastning på hele 40 kilo. Kvaliteten i skinnene sikrer en lett og behagelig bevegelse av skuffene, og alle skuffer er selvsagt utstyrt med demping.

  Skuffene er i tillegg utstyrt med justeringsmuligheter i tre retninger, noe som ifølge Haug-Svendsen sikrer et godt resultat når innredningen er ferdig montert.

  – Det er ikke uvanlig med skjeve vegger på norske baderom, og da er det nyttig å kunne justere og tilpasse innredningen når det skal monteres, sier han.