Obs BYGG på topp i bærekraftskåring

Sustainable Brand Index er basert på intervjuer med nesten 60 000 forbrukere over hele Europa, og tar for seg kundenes oppfatning av ulike bedrifters bærekraftsarbeid. Den norske delen av undersøkelsen har spurt mer enn 10 000 forbrukere om hva de mener om bærekraftsarbeidet til nærmere 250 norske bedrifter i 23 ulike bransjer.

I kategorien som kalles «DIY & Crafts» i rapporten blir Obs BYGG rangert som aller best av de norske forbrukerne. På andreplass i samme kåring finner vi Coop Byggmix.

Totalt sett blir Obs Bygg rangert som nummer 57 av alle de vurderte bedriftene i Norge.

 

Gledelige nyheter

Kjededirektør i Obs BYGG, Espen Braaten, er naturligvis fornøyd med å lede kjeden som blir oppfattet som mest bærekraftig i bransjen.

– Det er naturligvis veldig hyggelig å bli oppfattet slik av kundene våre, men ikke minst er det en viktig kåring. Å ta bærekraft på alvor blir stadig viktigere i alle bransjer, og derfor kommer vi til å fortsette denne reisen i årene som kommer, sier han.

Dette er også noe av bakgrunnen for kåringer. Sustainable Brand Index sier selv at deres mål er å bidra til å sette bærekraft på agendaen hos stadig flere bedrifter slik at man oppnår en selvforsterkende effekt hvor bærekraft blir viktigere for flere.

«Sammen er oppdraget vårt å skape mer bærekraftige merkevarer», skriver de på sine nettsider.