Obs Bygg støtter "Menn snakk om det"

I informasjonskampanjen MENN SNAKK OM DET ønsker Obs BYGG og Kreftforeningen  å skape mer åpenhet, slik at færre føler seg alene og flere oppsøker hjelp.

drill-tyngre.png

1 av 3 får senskader

Etter avsluttet kreftbehandling er forventningen fra både pasienter og pårørende ofte at helsen skal være som før, men slik er det ikke for alle. Senskader kan påvirke livskvaliteten, og noen kan oppleve at senskadene tar stor plass i livet. Det kan være en utfordring for både den som har hatt kreft og de pårørende.

Ta kontakt med Kreftforeningens rådgivingstjeneste

Det finnes hjelp og det finnes noen å snakke med. Hos Kreftforeningens rådgivingstjeneste treffer du fagfolk du kan snakke eller chatte med. De er der for å hjelpe deg med alle spørsmål om kreft, uansett hvilken situasjon du er i. Tjenesten er gratis og du kan være anonym.

Ring: 21 49 49 21

Eller chat her

Kreftsaken angår oss alle

I årets Krafttak mot kreft var Obs BYGG med og samlet inn over 100 000 kroner til viktig kreftforskning. Da fikk vi høre historien til Marius, som har kjent på nært hold hvordan kreft kan påvirke livet. Faren hans har vært gjennom fem ulike krefttyper, men lever fremdeles. I tillegg har hans mor hatt kreft. Marius må også selv jevnlig sjekke seg, grunnet økt risiko for å få kreft.

marius.png

Marius har en klar oppfordring til andre som opplever det samme, om å dele tanker og følelser. «Jeg begynte å skrive ned tankene mine, og det ble en del sider. Og så viste jeg det til de rundt meg.» Han erkjenner at menn kanskje ikke er de beste på å snakke om følelser, men føler at det har vært viktig for han å kunne snakke med andre om det han har vært gjennom. Og når han selv har delt, har det blitt enklere for hans venner å dele ting med han også. «De har fått noen de kan snakke med. Og siden min far har vært gjennom fem typer kreft og overlevd så gir det jo et håp for andre. At de kan klare det også.

Freddy dos Santos oppfordrer også menn til å snakke om det

Tidligere fotballspiller og TV-profil Freddy dos Santos har stilt opp for kreftsaken flere ganger, og har en klar oppfordring til menn der ute.

Vi håper at du vil være med og oppfordre andre menn til å snakke om de vanskelige tingene. Din støtte kan gjøre en forskjell for de som er rammet av kreft og deres pårørende.

Menn, snakk om det. For ingen skal møte kreft alene.

menn-snakk-logo.png


27.10.2021 15.12.04