Einars beste tips til maling ute

  Har du planer om å male og er usikker på hvordan du skal gå fram? Einar Nilsson, kjent fra "Tid for hjem" gir deg sine beste maletips.

  Når du skal male vinduer, bytte farge på huset eller beise terrassen kan det være greit med noen tips og råd fra de som kan det aller best. Derfor har vi bedt Einar Nilsson, kjent fra "Tid for hjem", om å dele noen av sine beste tips med oss.

  Under finner du videoer som gir deg tips om flere temaer de fleste med hus er innom med jevne mellomrom:

  • Vask av fasaden
  • Maling av hus
  • Maling av vinduer
  • Maling av dører
  • Vask av terrasse
  • Beising av terrasse

  Vask fasaden riktig

  Hvis du vasker husveggen én gang i året holder malingen seg pen lengre, og hvis du skal male huset må du sørge for en krundig kraftvask før du setter i gang for å sikre et godt resultat.

  Male med rulle eller pensel?

  Bør du bruke rulle eller pensel når du maler veggen? Det er i grunn smak og behag, men Einar og de Obs BYGG-ansatte tester hva som går raskest.

  Male vinduene? Dette er triksene du trenger

  Har malingen begynt å flasse? Eller vil du ha en annen farge på de nye vinduene dine? Einar gir deg tips og råd til hvordan du maler vinduene dine enkelt og presist – og sørger for at de holder seg pene lenge.

  Dette må du vite når du skal male dører

  En lekker, fargerik dør kan være detaljen som setter prikken over i-en på huset ditt – men det er viktig å gjøre riktig forarbeid før du setter i gang. Einar gir deg tipsene du trenger for et perfekt resultat.

  Vask terrassen riktig

  Har du en skitten og litt sliten terrasse? Det er absolutt ikke sikkert du trenger å bygge en ny. Med terrassebeisfjerner og litt jobb får du fort en lekker terrasse igjen.

  Tips til deg som skal beise terrassen

  Uansett om du har bygget ny terrasse eller vil vedlikeholde den gamle, kan terrassebeis være en god løsning. Velg den fargen du vil og få et uttrykk som passer huset – samtidig som du beskytter treverket.