10 redskaper du bør ha i hagen

    Endelig vår! Nå skal vi rydde, plante, spa og stelle i hagen. Har du det som trengs? Her er lista som gjør hagelivet litt lettere.

    Noen ting bare du ha når du skal stelle i hagen. Andre ting er kjekt å ha – og vi har rikelig utvalg av det meste. Her er noen smakebiter på hva du finner hos Obs Bygg: 

    1. Graving er gull

    Har du hage, har du spade også. Så enkelt er det. I tospann med krafse kan du gjøre alt av manuelt gravearbeid, som å spa opp bed, fylle grøfter, jevne ut og plante. Nyttig duo, dette.

    TIPS! Med en spisspade kan du grave i alle typer jord, også litt hardere jord. Den egner seg også fint til planting. Skal du bruke spaden til å vende løs jord og skjære plenkanter, kan du godt bruke en hagespade med rett kant. 

     

    2. Praktisk planteskje

    Denne er obligatorisk! Miniatyrspaden gjør planting av småplanter og løk enkelt og greit. Sammen med en håndkultivator for å rufse opp og få luft inn i jorda, har du det du trenger for bedet.

    TIPS! Hull eller hempe til å henge opp planteskjeen er veldig praktisk, da kan den henge i stedet for å slenge!

     

    3. Dobbelt så nyttig

    Plantehakken er en smart, tosidig liten sak. Nå er vi nede på puslenivå, og denne er fin å bruke til planting, såing, luking og kultivering i bed, blomsterkasser, krukker eller drivhus.

    TIPS! To-i-en-redskaper som dette er både praktisk mens du steller med plantene og plassbesparende når du tenker oppbevaring.

    På Obs BYGG får du alltid best pris – les mer om prisløftet vårt her

    4. Riktig rive

    En god plenrive bør være bred og ha solide tenner som ikke knekker så lett.

    TIPS! Til å rake løv og gress i hagen, er en plenrive perfekt. Skal du derimot gå litt hardere til verks og planere plenjord og bed eller rake i hagegangen, bør du ha en mer solid hagerive.

     

    5. Sekk til å samle opp

    Det blir gjerne en del løv, småkvister, rusk og rask. En sammenleggbar løvsekk tar null plass når den ikke er i bruk, og med håndtak er den lett og praktisk å bære med seg.

    TIPS! Løvsekken er veldig plassbesparende sammenlignet med trillebår, så er det trangt om plassen i redskapsboden, er dette et veldig fint alternativ.

    LES OGSÅ: Bygg utebod på en helg 

    6. Hånd i hanske

    Å få skitt under neglene trenger jo ikke gjøre så mye, men hagehansker har flere funksjoner enn det. De gir bedre grep rundt hageredskapene, og beskytter hendene mot å få rifter og småsår. For grovere arbeid, bør du ha mer solide arbeidshansker.

    TIPS! Fuktige hagehansker bør du henge opp og la tørke i romtemperatur. Lar du dem tørke på radiatoren, blir de gjerne stive og tørre som papp neste gang du skal ta dem på. 

     

    7. Høyt og lavt

    Jo mer praktisk et redskap er, jo bedre! Når du skal ta grovryddingsjobben med å beskjære trær og busker, er det jo veldig greit å slippe å klatre opp i trærne eller plage ryggen for mye med bøy og tøy ned mot bakken. Kanskje mister hagearbeidet litt av treningsfunksjonen sin, men ok – det lever vi godt med!

    TIPS! Du kan også kjøpe forlengerskaft til multikutteren som øker rekkevidden med 1,5 meter. Den kobler du enkelt og greit på uten bruk av verktøy.

     LES OGSÅ: Slik fjerner du ugress effektivt

    8. Automatisk vanning

    Du trenger ikke spørre naboen eller koble inn svigermor for å vanne plantene når dere skal på ferie. Med dette settet får plantene vann hver dag, og du kan enkelt regulere om noen planter trenger mer vann enn andre.

    TIPS! Du kan også kjøpe startsett for rotvanning av planterekker hvis du har kjøkkenhage, eller mer avanserte vanningssystemer for større bed eller plen.

     LES OGSÅ: Vann plenen med mobilen

    9. Den uunnværlige saksa 

    Hekker, busker og trær – det skal kuttes og trimmes i hagen hvert år. Beskjæringssaks passer best for greiner som har mindre diameter enn en finger.

    TIPS! Sjekk hvordan saksa ligger i hånda før du kjøper. Kvinner vil gjerne ha en mindre saks enn menn, og saksa bør heller ikke være for tung å klemme inn. Kjøper du en saks som passer deg, unngår du gnagsår, blemmer og slitne hender.

     LES OGSÅ: Få en sneglefri hage

    10. Fine fuger

    Utendørs fliser eller heller? Da kommer det garantert mose og skitt imellom. Men du trenger ikke ligge på kne og skrubbe av den grunn. Fugebørsten får du nemlig med langt skaft, så her kan du skrubbe stående.

    TIPS! Børsten passer til alle Gardena Combisystem-skaft, og du kan velge mellom et skaft på 130 eller 150 cm, avhengig av hvor høy du er.

    (Kilde: nrk.no)