Student på jakt etter madrass? Du trenger ikke velge mellom dyrt og dårlig!

  Når du flytter hjemmefra for første gang kan det være fristende å ta med seg senga hjemmefra eller kjøpe en godt brukt variant. Men du trenger ikke betale mye for topp kvalitet til studenthybelen.

  At god søvn er viktig for helsa har de fleste fått med seg, og en god madrass er avgjørende for at du skal kunne sove godt.

  Et trangt studentbudsjett skal dekke veldig mye, og da er det lett å ty til senga som allerede sto i kollektivet, madrassen du fikk som 12-åring eller en billig bruktvariant fra Finn.

  Men en kvalitetsseng trenger ikke lenger å koste veldig mye, og den er heller ikke vanskelig å frakte fra butikken til hybelen.

  – Det er mange madrassprodusenter som snakker mye om "teknologi" som egentlig ikke spiller noen rolle for hvor godt du sover. Det betyr at madrassene er mye dyrere enn de trenger å være, og akkurat dette er det vi vil gjøre noe med, forteller daglig leder Pål Fasseland i det nye, norske madrassmerket Kvile.

  Kvile leverer sammenrullede, vakumpakkede fjærmadrasser som er enkle å frakte – enten det er på bussen eller i en helt vanlig bil. Det gjør det også vesentlig enklere å få dem med seg opp trange trappeoppganger eller inn i trange heiser.

  Samme kvalitet til en brøkdel av prisen

  Fasseland i Kvile forteller at madrassene deres har samme oppbygning og materialer som vesentlig dyrere konkurrenter – uten alle gimmickene som ikke betyr noe for søvnen, men gjør at madrassene koster mer.

  – Det er mange madrassprodusenter som snakker om 7 soner, en haug forskjellige typer fjærer og andre teknologier som gjør at du betaler mye mer enn du trenger. Med Kvile får du kvalitetsfjærer og skum som er på høyde med de beste – uten fancy ord eller ekstra påslag i prisen, sier Kvile-sjefen.

  Kvile har utviklet én grunnmadrass som leveres i tre varianter. Konstruksjonen på dem er lik, men de litt dyrere variantene har også høyere kvalitet på tekstilene rundt madrassen.

  • Kvile 1 leveres uten overmadrass
  • Kvile 2 leveres med 2 cm overmadrass
  • Kvile 3 leveres med 4 cm overmadrass

  I tillegg kan du velge å kjøpe en egen 7 cm tykk overmadrass i enkel eller dobbel variant, og denne gjør Kvile 1 til en toppkvalitets-seng for daglig bruk.

  Kvile_student2.jpg

  10 års garanti

  En annen fordel med Kvile-madrassene, er at du får 10 års garanti. Det betyr at du ikke trenger å ta til takke med en kjip madrass som akkurat varer gjennom studietiden for så å bruke masse penger på en ny etter noen år. 

  – Kvile-madrassene er laget for å vare, så disse kan du helt fint ta med deg når du flytter ut av studenthybelen. Det er ingen grunn til å ta til takke med noe som er dårlig og reduserer søvnkvaliteten fordi du ikke har råd til å bruke titusenvis på madrass nå, sier Fasseland.

  Den utvidede garantien dekker fabrikasjonsfeil på hele madrassen – fra skum og fjærer til tekstil.

  – Vi tenker at alle fortjener å sove godt – også de som ikke kan eller vil bruke titusenvis av kroner på madrasser. Det er derfor vi har startet Kvile, avslutter Fasseland.